Továbbra is hasít az Oracle

Larry Ellison, az Oracle elnöke és technológiai igazgatójaAz Oracle bejelentette 2023-as pénzügyi évének harmadik negyedéves eredményeit. Nincs panaszra okuk a részvényeseknek.

A teljes negyedéves bevétel az előző év azonos időszakához képest 18 százalékkal, 12,4 milliárd dollárra nőtt. A felhőszolgáltatásokból és licenctámogatásból származó bevételek 17 százalékkal, 8,9 milliárd dollárra nőttek. A felhőalapú licencekből és helyi licencekből származó bevételek dollárban nem változtak, változatlan árfolyamon pedig négy százalékkal, 1,3 milliárd dollárra emelkedtek. A harmadik negyedév felhő infrastruktúra (IaaS) bevétele 1,2 milliárd dollárt tett ki, amely 55 százalékos növekedést jelent. A felhő alapú alkalmazások (SaaS) árbevétele 42 százalékkal, 2,9 milliárd dollárra növekedett.

A harmadik negyedéves GAAP szerinti működési eredmény 3,3 milliárd dollár volt. A nem GAAP szerinti működési bevétel 5,2 milliárd dollár volt, nyolc százalékkal nőtt dollárban, és 11 százalékkal emelkedett változatlan devizanemben. A GAAP szerinti működési árrés 26 százalék, a nem GAAP szerinti működési árrés 42 százalék volt. A GAAP szerinti nettó nyereség 1,9 milliárd dollár, a nem GAAP szerinti nettó nyereség pedig 3,4 milliárd dollár volt. A harmadik negyedéves GAAP szerinti részvényenkénti nyereség 0,68 dollár, míg a nem GAAP szerinti részvényenkénti nyereség 1,22 dollár volt. A külföldi devizákhoz képest erősödő amerikai dollár hatása nélkül az Oracle jelentett harmadik negyedéves nem GAAP szerinti részvényenkénti eredménye öt centtel magasabb lett volna.

A rövid távú halasztott bevételek 8,6 milliárd dollárt tettek ki. A működési cash flow 15,5 milliárd dollár volt az utolsó tizenkét hónapban.

„Az Oracle nem-GAAP egy részvényre jutó eredménynövekedése elérte az előrejelzésünk felső határát – 13 százalékkal, 1,22 dollárra emelkedett változatlan árfolyamon” – mondta Safra Catz, az Oracle vezérigazgatója. „Erős negyedéves eredménynövekedésünket a két felhő üzletágunk, az infrastruktúra és az alkalmazások teljes bevételének 48 százalékos, változatlan árfolyamon mért növekedése hajtotta. Az Oracle felhő üzletágainak éves szinten mára már több mint 16 milliárd dolláros bevétele van. Továbbra is elsöprő piacvezetők vagyunk a felhőalapú ERP területén, mintegy tízezer Fusion ERP-ügyféllel és több mint 34 ezer NetSuite ERP-ügyféllel. Műszakilag fejlett és nagymértékben differenciált Gen2 infrastruktúra üzletágunk továbbra is hipernövekedési szakaszban van – 65 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben változatlan árfolyamon számolva.”

„Tavaly június óta, amikor felvásároltuk a Cernert, ez az üzletág mintegy ötmilliárd dollárral növelte egészségügyi szerződésállományát” – mondta Larry Ellison, az Oracle elnöke és technológiai igazgatója. „Sokféle új és bővülő hazai és nemzetközi ügyfelet szerződtettünk, köztük: az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumát, az Egyesült Államok Veteránügyi Minisztériumát, kórházcsoportokat egy tucat amerikai államban, több kórházat az Egyesült Királyságban, Kanada több tartományában, az Ausztrál Védelmi Erőket, több kórházat Puerto Ricóban és több közel-keleti országot. Miközben elégedettek vagyunk a Cerner üzletág e korai sikerével, arra számítunk, hogy az új egészségügyi szerződések aláírása felgyorsul a következő negyedévekben.”

Az Oracle azt is bejelentette, hogy igazgatótanácsa negyedéves készpénzosztalékot hirdetett, amelynek mértéke a forgalomban lévő törzsrészvények részvényenként 0,40 dollár, ami 25 százalékos növekedést jelent a jelenlegi 0,32 dolláros negyedéves osztalékhoz képest.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem az egyetemi autonómiát, hanem a kormányt védik a 21-ek

vas márc 12 , 2023
Az Oktatói Hálózat (OHA) szégyenkezéssel vegyes felháborodással szerzett tudomást az alapítványosított egyetemek rektorainak az Európai Bizottság elnökéhez intézett leveléről — áll az OHA Facebook bejegyzésében. Ahogy az közismert, 2019 és 2021 között radikális átalakításon ment keresztül a magyar állami felsőoktatás: a Fidesz-kormány 21 állami egyetemet közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokba […]
Oktatói Hálózat (OHA)

És még ez is...