További online karateversenyeket szerveznek

A húsvét hétvégi online formagyakorlat-versenyt a pozitív visszajelzések alapján továbbiak követik majd – közölte a Magyar Karate Szövetség (MKSZ).

A tervek szerint minden hétvégén online mérethetik meg tudásukat a hazai karatésok mindaddig, amíg a járvány miatt nem lehet hagyományos versenyeket rendezni. Az ötlet a szövetséggel évek óta szoros kapcsolatban álló karateprogramok.hu internetes oldal működtetőjétől származik – olvasható az MKSZ közleményében. Gali Csaba – aki maga is karate edző, bíró és versenyszervező – hangsúlyozta, az aktív sportolóknak szinte elengedhetetlen a hétről hétre történő megmérettetés. A karatéban két versenyszám létezik, a küzdelem és a formagyakorlat, amelyek közül utóbbiban az igazihoz közelítő versenyhelyzetet lehet online teremteni. Az úttörő alkalmon gyermek, ifjúsági, kadet, junior és felnőtt korosztályokban lehetett indulni. A résztvevők a szabályoknak megfelelően karate ruhában mutatták be formagyakorlataikat, melyeket az MKSZ hivatalos bírói pontoztak. A különbség csupán annyi volt, hogy ki-ki otthonról végezte a maga tevékenységét: a versenyzők a szobájukban, a házuk kertjében vagy az edzőtermükben csinálták a katákat. Huszonhárom sportoló vett részt a nyitányon, akik közül többen is értek már el szép sikereket rangos nemzetközi viadalokon. A versenyt követően több klub is kérte, hogy legyenek még ilyen alkalmak – számolt be róla a szervező.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gyengén muzsikál az Apple

sze ápr 29 , 2020
Az International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat adatai szerint tavaly a kiszállított -azaz a legyártott, de nem feltétlenül eladott- személyi számítógépek alapján a pc-piaci rangsor élén a Lenovo állt az első negyedévben. Éves szinten a cég kiszállításai 4,3 százalékkal, 12 millió 830 ezerre csökkentek, ugyanakkor a piaci […]

És még ez is...