Továbbfejlesztenék az eeszt-t

orvos nővérAz egészségügy digitalizációjában Magyarország sokat lépett előre, azonban vannak még fejlesztendő területek – nyilatkozta Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára.

Magyarország 2017-ben vezette be az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) platformot, s már tart a rendszer továbbfejlesztése, ugyanis lakosságcentrikussá szeretnék tenni, így a személyre szabott gyógyítás egyik eszköze lenne. Takács a fejlesztés szakmai oldaláról azt mondta, a „ne legyen több papír” elvét követnék. Ez részben már megvalósult – tette hozzá, azonban a képalkotó-diagnosztikai vizsgálatok dokumentumaira is szeretnék kiterjeszteni, hogy az ország bármely pontján elérhető legyen az adott diagnózis alapján készített felvétel. Ezen túl nagy szerepet szánnak a mesterséges intelligencia felhasználásának az orvosok döntésének támogatásában.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az Egyesült Államok szigorítja a külföldről érkező technológiai befektetések ellenőrzését

szo szept 17 , 2022
ShareTweetPinShareAz Egyesült Államokba irányuló külföldi befektetések ellenőrzésének szigorításáról adott ki elnöki rendeletet Joe Biden, a lépés a sajtóértékelések szerint egyértelműen a Kínából érkező befektetések korlátozását célozza. Az elnöki rendelet nagyobb jogkörrel ruházza fel az 1975 óta létező Külföldi Befektetések Bizottságát (Committee on Foreign Investment in the United States – CFIUS) […]
Joe Biden

És még ez is...