Tovább fejlesztik az állami intézmények távközlési hálózatát

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., az Antenna Hungária Zrt., az MVM NET Zrt. és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség által alkotott konzorcium 4,73 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból elindított beruházással 1850 hálózati végpont fejlesztését végzi el az állami intézmények által használt Nemzeti Távközlési Gerinchálózaton (NTG). A projekt célja, hogy kiterjessze az NTG hálózatát és biztosítsa 1850 intézményi végpontnál a minimális másodpercenkénti harminc megabit (Mbps) sávszélességet, vezetékes és vezeték nélküli technológiák segítségével. A fejlesztéssel érintett végpontokon elektronikus közigazgatási szolgáltatások hatékony biztosítására nyílik mód, az üzembiztonság növelése és az információ-biztonsági kockázatok mérséklése mellett. A fejlesztés a tervek szerint 2019 őszén zárul.

A projekt szorosan kapcsolódik egy másik hálózatfejlesztési programhoz, a kettő együtt 3300 új intézményi végpontot hoz létre, és biztosítja a legalább 30 Mbps sávszélességű kapcsolatot a korábban NTG-re nem csatlakozott állami intézményeknél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Bővíti budapesti irodáját a Cloudera

csü márc 29 , 2018
Az adatelemzéssel foglalkozó amerikai Cloudera hárommilliárd forintból bővíti magyarországi irodáját. A beruházásnak köszönhetően 1100 négyzetméterrel nő a budapesti iroda és 250 új munkahely létesül 2019 végéig. A magyar állam polgárai 605 millió forinttal támogatják a bővítést. A Cloudera bővítése magyar egyetemi együttműködéssel valósul meg. Tom Reilly, a Cloudera vezérigazgatója felidézte, […]
felhő

És még ez is...