Tovább csökkent a hagyományos telefonvonalak száma

telefonAz NMHH gyorsjelentése szerint júliusban a teljes hangcsatorna-számon belül – a beérkezett adatok alapján – a hagyományos vezetékestelefon-vonalak száma júliusban 1,082 millió (az előző hónapban 1,118 millió), a kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 819 ezer (az előző hónapban 814 ezer), míg az ip-alapú hangcsatornák száma 1 103 millióra nőtt az előző havi 1,077 millióról. A teljes piacra vonatkozó hangcsatornák becsült értéke 3,065 millió 2015. július végén.

A vezetékes hangszolgáltatások esetében, a teljes (becsült) piacot alapul véve legnagyobb piaci részesedése a Magyar Telekomnak van, ez 54,9 százalékot jelent. Második helyen UPC áll 16,1 százalékkal, harmadik az Invitel 12,7 százalékkal, majd a Digi 10,5 százalékkal következik a sorban. A piac fennmaradó részén több tucat kis szolgáltató osztozik. Júliusban a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 30,50 darab, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 65,54 százalék volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 150 millió, ip-alapon pedig 200 millió percnyi hívást kezdeményeztek.

A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 116,5 perc volt. 2015 júliusáig az előfizetők a szolgáltató váltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében összesen 750 ezer földrajzi számot hordoztak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A ZyXEL az otthoni hálózatokat tökéletesítené

vas szept 13 , 2015
A Broadband World Forum-on mutatja be legújabb hálózati megoldásait a ZyXEL. A tajvani gyártó kitelepülésének zászlóshajója a hálózati rendszerekre teljes irányítást biztosító One Connect megoldás lesz, amellyel a szolgáltatók saját infrastruktúrájukkal 360 fokos rálátást kapnak az otthoni hálózatokra — áll a társaság közleményében. (Hát ez így nem hangzik túl jól. […]
router

Friss, ropogós