Tovább bővíti magyarországi kapacitásait az SAP

Ablonczy Balázs
Ablonczy Balázs

További kapacitásbővítés mellett döntött Magyarországon az SAP. Ennek értelmében közel száz fő felvételét tervezik a következő félévben a szoftvercégnél. A növekedést a felhő alapú számítástechnikával foglalkozó, főként nemzetközi piacra dolgozó egységének bővítése jelenti. A felhő alapú tevékenységbe ezzel hárommilliárd forintot ruház be a társaság. A beruházás legnagyobb részét egy globális jelentőségű, felhő informatikai támogató központ létrehozása jelentette, melynek köszönhetően több millió külföldi felhasználót támogatnak a hazai szakértők.

„Magyarország számára jelentős gazdasági lehetőséget ad a technológia fejlődése, melyben a fiatalok kulcsszerepet játszanak. Ha részt veszünk abban a digitális átalakulásban, amelyre külföldön sokan negyedik ipari forradalomként hivatkoznak, fenntarthatjuk, megnövelhetjük az ország versenyképességét a régióban”– mondta Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Az SAP Hungary-nél másfél éve indult el masszív létszámnövekedés. Míg 2013-ban ötszáz fő dolgozott a szoftvercégnél, jelenleg több mint hétszáz, magas hozzáadott értéket előállító munkatársat foglalkoztatnak budapesti irodáikban. A jövő évben is folytatódó létszámbővítés miatt elkezdődött egy új SAP-s irodaház felépítése a Graphisoft parkban.

Az SAP Hungary Kft. tavaly 19,5 milliárd forint árbevételt ért el, és közel 1400 hazai vállalat használja a cég szoftvereit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ultra-érzékeny kamerával erősít a Sony

sze szept 16 , 2015
A Sony bejelentette a kompakt, full-frame α7 kamerák legújabb darabját, az új α7S II-t. Magas érzékenységével, az ISO széles átfogása és öttengelyű képstabilizálóval az α7S II kiváló képminőséget kínál a legnagyobb kihívást jelentő fényviszonyokkal dolgozó fotósoknak. Az α7S II elképesztő érzékenységi skálája ISO 50-409600i-ig terjed, a 35mm full-frame 12,2 megapixel-esii […]

És még ez is...