Története legnagyobb felvásárlására készül az SAP

moneyxA legnagyobb üzleti felhőszolgáltatóvá válik az SAP a napokban bejelentett felvásárlásával. A német szoftvergyártó története legnagyobb akvizíciójáért, az amerikai Concur Technologies Inc. szoftvercégért 8,3 milliárd dollárt fizet. A felvásárlással nem csupán ötvenmillió felhőfelhasználóval fog rendelkezni az SAP, hanem tovább növeli az világ legnagyobb üzleti kereskedelmi hálózatának jelentőségét. A cégek közötti virtuális piacterének éves forgalma meghaladhatja az évi hatszázmilliárd dollárt, azaz többet, mint az Amazon, eBay, és az Alibaba együttvéve.

A Concur megvételével az SAP az üzleti utazások 1,2 trillió dolláros világában erősíti meg jelenlétét. Az amerikai cég felhőplatformja a vállalatokat, a repülőtársaságokat, a szállodákat, egyéb utazásban érdekelt szolgáltatókat köti össze több mint 150 országban. Ügyfelei közé tartozik például az Ericcson, a német Posta, számos amerikai kormányzati ügynökség. A tranzakció a szükséges hatósági, és egyéb jóváhagyások után várhatóan 2014 végén, vagy 2015 első negyedévében zárul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyre több az internetfüggő fogyasztó

csü szept 25 , 2014
Egyre többen vannak azok a magyar fogyasztók, akik az interneten keresztül folyamatosan elérhetők, ügyeiket ott intézik és akik egy kutatás szerint jelentősen különböznek az átlagosnak tekintett társaiktól. A PanMedia Kft. friss kutatásából kiderült az is, hogy mintegy 840 ezer ember tekinthető Magyarországon mindig elérhető fogyasztónak, ők folyamatosan, több eszközzel és több […]
okostelefon

Friss, ropogós