Tömegesen zátjk be az oroszországi weboldalakat

Tavaly november óta közel két és fél ezer öngyilkosságra buzdító internetes oldalt tiltottak be Oroszországban – közölte kedden az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet. A Roszpotrebnadzor honlapján elhelyezett tájékoztatás szerint 2012 november elseje óta több mint 2500 bejelentés érkezett be a hatósághoz. Ezek alapján vizsgálódtak és mintegy 2400 esetben döntöttek az adott internetes oldalak betiltásáról. Az intézkedés hatálya alá eső oldalakon az öngyilkosság különböző módjaira adtak ötleteket. A módszereket részletesen leírták, sőt azokat 2236 esetben fényképekkel, 178 esetben videofelvétellel szemléltették. Az ilyen tiltott információk a leggyakrabban a Facebookhoz hasonló orosz közösségi hálón (VKontaktye), a Mail.ru és a LiveJournal portálokon fordulnak elő, de a Google, a Youtube és a Yandex kereső programokon is megtalálhatóak – közölte az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet — írja az MTI.

Oroszországban rendkívül magas az öngyilkosságok száma, aggasztóan megnőtt a kamaszok között az ilyen halálozások aránya. Az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság adatai szerint 2012-ben 730 kiskorú lett öngyilkos és az utóbbi két évben több mint két és fél ezer oroszországi kamasz kísérelt meg öngyilkosságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mégsem lesz fordított adózás az informatikában

sze szept 25 , 2013
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az informatikai ágazatban egyelőre nem látja indokoltnak a fordított adózás bevezetését, jóllehet a közösségi jog lehetőséget ad arra, hogy a tagállamok az áfacsalások visszaszorítása érdekében, indokoltság esetén ebben az ágazatban is alkalmazhassák. A tárca keddi közleménye szerint a fordított adózást alapvetően az adott szektorbeli csalások visszaszorítására […]
ZX-81

És még ez is...