Többet használjuk a mobiljainkat a külföldön a roaming-díjak eltörlése óta II.

A roamingdíjak tavaly júniusi eltörlése óta a magyarok többet használják a mobiltelefonjukat külföldi utazáskor, a hívások száma és az adatforgalom is emelkedett – derül ki a mobilszolgáltatók adataiból.

A Magyar Telekom tájékoztatatása szerint a külföldi telefonhasználat mind hang-, mind adatforgalomban emelkedett. Idén az első fél évben több mint másfélszer annyit telefonálnak roaming helyzetben az ügyfelek, mint 2017-ben, a roaming adatforgalom pedig a többszörösére nőtt ugyanebben az időszakban. A roaming hang, sms és adatforgalom is emelkedik a nyári hónapokban, de ezek közül is az adatforgalom nő a legnagyobb mértékben. A társaság ügyfelei a legnagyobb forgalmat a Magyarországgal szomszédos országokban, illetve Németországban, Franciaországban és Angliában bonyolítják. Az egész évet vizsgálva Németországban a legnagyobb a roaming adatforgalom és a roaming hangforgalom, a roaming sms-forgalom viszont télen Ausztriában, nyáron pedig Horvátországban a legnagyobb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

München után Bécsben tárgyalt Palkovics

csü júl 19 , 2018
A digitális kihívásokról és a mesterséges intelligenciáról is tárgyalt hétfőn Bécsben Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a versenyképességért felelős miniszterek informális találkozóján. Az Európai Unió és tagállamai versenyképessége szempontjából a mesterséges intelligencia terén is az ipari vállalati innovációra érdemes összpontosítani a közös erőfeszítéseket – mondta Palkovics, a tárca közleménye […]

Friss, ropogós