Többen neteznek mobilról, mint pc-ről

wwwJelentősen változnak az internetezési szokások: a Telenor felmérése szerint a legtöbb felnőtt (84,6 százalék) okostelefont használ böngészésére, laptopról pedig 53,9 százalékuk internetezik, amelyet kicsivel lemaradva (51,7 százalék) követ az asztali számítógép, jelentősen leszakadva pedig a táblagép (31,1 százalék) és az okostévé (11 százalék). A felmérésben részt vettek gyermekeinek 61,4 százaléka rendelkezik saját mobillal, amelyek döntő többségével (66,4 százalék) internetezni is lehet. Nem véletlen, hogy kettőből egy gyerek saját okostelefont vagy táblagépet használ elsődlegesen, saját használatú asztali pc-je pedig ötből egy gyereknek van.

Közös, családi táblagépen vagy valamelyik szülő okostelefonján a gyerekek 31,2 százaléka szokott böngészni. A válaszadó szülők legtöbbje (42,4 százalék) saját bevallása szerint gyerekzárral védi a gyerekét a káros online tartalmaktól, hasonló funkciójú okostelefonos appokat pedig 39,4 százalékuk választ. Sok apa és anya azonban egyáltalán nincs képben ezekkel a lehetőségekkel kapcsolatban, 35,4 százalékuk ugyanis úgy nyilatkozott, hogy nem használ, vagy nem is ismer ilyen megoldásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Májusban érkezik a nyolcmagos Honor 4X

pén ápr 24 , 2015
A Magyar Telekom kínálatában, illetve az Extreme Digital és a Speedshop boltokban is kapható lesz a Honor legújabb nyolcmagos okostelefonja májustól. A HD kijelzővel és két gigabájt RAM-al felszerelt Honor 4X a negyedik modell, amelyet tavaly novemberi megjelenése óta Magyarországon is bemutat a gyártó. A két SIM kártyát befogadó Honor […]