Több mint száz innovatív pályázat érkezett az MVM Edison startup versenyre

Thomas Alva EdisonHetedik alkalommal hirdette meg az MVM Csoport az MVM Edison startup versenyt, idén öt témakörben és két kategóriában összesen több mint száz jelentkező pályázott innovatív ötletével.

Az MVM közleménye szerint a jövő energetikai megoldásai mellett a jövő otthona, a jövő városai, a digitális infrastruktúra, az ügyféloldali fizetési megoldások, illetve a vásárlói tapasztalatok és termékinnovációs megoldások témakörében nevezhették ötleteiket az innovátorok. A megmérettetésre valós problémákra megoldást kínáló innovatív, piacképes ötleteket vártak. A pályázatokat a még kidolgozásra, megvalósításra váró ötlet fázisban, illetve a már érettebb szakaszban járó scale up fázisban lehetett benyújtani.

A tájékoztatás szerint az ötlet fázisban taroltak az energetikai szektor számára izgalmas ötletek, itt hat csapat jutott a versenybe és készülhet fel a május 10-én megrendezendő fináléra, a Demo Day-re. A scale up fázis versenyzői között két csapat mutathatja be ötletét. A versenybe jutott csapatok kéthónapos intenzív inkubációs programban vehetnek részt, amely felkészíti őket a Demo Day-re. A képzésen a versenyen kívül is jól hasznosítható tudást kapnak a résztvevők vállalkozásuk elindításához és fejlesztéséhez.

Az MVM Edison szakmai zsűrije dönt majd az ötlet fázis első három helyezettjéről, illetve a scale up fázis győzteséről. A két első helyezett három-, a további dobogósok pedig kettő-, illetve egymillió forint értékű támogatást kapnak. A versenyen helyezést elérők lehetőséget kapnak arra is, hogy legfeljebb ötvenmillió forint értékű magvető befektetést nyerjenek el.

A döntőbe jutott csapatok

Beeco
A Beeco csapat vallja, hogy egy zöldebb jövő felé vezető úton közösségként kell haladni, egymást edukálva, motiválva és segítve. Egy olyan ökocentrikus platform megalkotását álmodták meg, amely összeköti az ökotudatos felhasználókat a fenntarthatóságért küzdő cégekkel.

ChillWell
A napjainkban jelen lévő energiadrágulás és az egyre fokozódó környezeti hatások – mint például a szokatlan hőség – életre hívtak egy ötletet, amely alacsony fenntartási költséggel szeretné elviselhetővé tenni a kánikulát.

Metrinergy
A Metrinergy gépi tanuló algoritmusai és ökoszisztémája lehetőséget kínál a vállalkozásoknak, hogy azok fenntarthatóan és profitábilisan működjenek, még az emelkedő energiaárak mellett is.

sight-E
Ahhoz, hogy hatékonyan tudjanak reagálni az energiaszektor szereplői a változásokra, folyamatosan monitorozni kell a piacot és dinamikus, adatlapú, gyors döntéshozatalra van szükségük. Ebben nyújtana segítséget a sight-E ötlete, amely a legújabb machine learning és deep learning technikákat ötvözi a folyamatos előrejelzések biztosításához.

Tenantly
A társasházakban gyakran előfordul, hogy nem hatékony a lakók közötti kommunikáció, ezért nehézkes az érdekérvényesítés és a közös ügyekben való döntéshozatal. A társasházi kommunikáció digitalizációja, a kifejleszteni tervezett applikáció a közös ügyek megosztása mellett lehetőséget teremtene szavazásra, interakciókra és kommunikációra is.

ChillWell
A ChillWell a jelenleg használt klíma technológiát reformálná meg. Olyan passzív klímarendszert szeretne kifejleszteni, amely képes energiahatékony léghűtésre a hagyományos klímák fogyasztásának akár tizedét használva.

Transparencity
Egy olyan webes szolgáltatásalapú platformot terveztek, amelyen a felújításokkal kapcsolatos információk nyilvánosan elérhetőek lennének. A felület nemcsak egységesen tárolja majd az adatokat, de arra is lehetőséget nyújt, hogy az önkormányzatok, közüzemi cégek és az építőipari kivitelezők ezen keresztül menedzseljék a projektjeiket.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Átadta a 450. csomagautomatát a Magyar Posta

csü márc 30 , 2023
A Magyar Posta teljesítette a legutóbbi vállalását a 450. csomagautomata átadásával – közölte a társaság. Az utolsó átadott automatát Budapesten, a Hűvösvölgyi Szolgáltatóháznál helyezték el. Balczó Barnabás elnök-vezérigazgató a gyors és pontos kézbesítés mellett a legfontosabb feladatnak nevezte, hogy a Magyar Posta országszerte biztosítsa az átvétel lehetőségét. Hozzátette, hogy a […]
Balczó Barnabás

És még ez is...