Site icon mínuszos.hu

Több, mint hatvan nyitott pozíció a Qualysoftnál

Simon AttilaA Hacktivity it-biztonsági konferencián saját standdal képviseltette magát a Qualysoft. A hackerfesztiválra ellátogató szakemberek között is keresett leendő munkatársakat. Simon Attilát, a Qualysoft Magyarország vezérigazgatóját kérdeztük.

– A Hacktivity-n is toborzott a Qualysoft. Milyen sikerrel?
– Az IT Security egy nagyon speciális terület, melynek szakértői nehezen szólíthatók meg hagyományos toborzási eszközökkel. Azért is volt számunkra remek lehetőség a Hacktivity-n való részvétel, mert kapcsolatba kerülhettünk olyan szakértőkkel is, akik egyébként “láthatatlanok ” és bizonyos értelemben elérhetetlenek a recruiter kollégáknak. Emellett a résztvevőkkel való beszélgetések során lehetőségünk volt bemutatni a Qualysoftot, betekintést nyújtani a céges működésünkbe, és egyben visszajelzést kapni hogyan látnak minket kívülről, a pályázók szemszögéből.

– Milyen szakterületre keres most szakembereket a Qualysoft?
– Nagyon szerteágazó területre keresünk jelenleg munkatársakat, az it security-től a fejlesztőkig, a projektmenedzserektől a tesztelőkig. A keresések nem csak technológiai értelemben változatosak – JAVA, .net, C++, C# stb – hanem a szükséges tapasztalatot tekintve is, így a gyakornok és junior kollégáktól a senior és architect szintű szakértőkig szeretnénk új munkatársakat alkalmazni. Több mint hatvan különböző lehetőség közül választhat az, aki hozzánk jelentkezik, természetesen kompetencia és tapasztalat függvényében.

– Mit kínálnak a jelentkezőknek, s ez mennyire versenyképes a külföldi munkavállalással szemben?
– A külföldi ajánlatokkal szemben nehéz versenyezni pénzügyi szempontból, azonban vannak más szempontok is. Jelen van Magyarországon az az it-s szakértői réteg, akinek karriercélja a külföldön való munkavállalás. Ők mindenképpen meglépik ezt, ezzel nem érdemes versenyezni. Fontos azonban, hogy a családos informatikusok már nehezebben csábíthatók el egy-egy jó külföldi ajánlattal. Ők már figyelembe veszik azt is, hogyan alakulna a család megélhetése külföldön, mennyivel több pénz kell a magyarországinak megfelelő életszínvonal biztosítására. Mivel komoly szakértőhiány van nem csak Magyarországon, de a teljes CEE régióban és itthon is kiemelkedően magas az informatikus bére, sok esetben kiderülhet, hogy a nyugati fizetések többlete nem, vagy csak alig fedezi az ottani megélhetés többletköltségeit. Ebben az esetben nincs nagyon értelme felmondani egy itthoni egzisztenciát és külföldre menni. Ezért inkább a kalandvágyó fiatalokra, pályakezdőkre jellemző a külföldi munkavállalás.

Exit mobile version