Több mint egymillió dollár befektetést kapott egy magyar adatelemző cég

bigdataA Starschema Kft. tulajdonában lévő VirtDB Zrt. 1,2 millió dollár kockázati tőke befektetést kapott az MFB csoporthoz tartozó Corvinus Kockázati Tőkealapkezelő Zrt.-től — közölte a VirtDB az MTI-vel. Az induló vállalkozás jövőre már 100 millió forint feletti bevétellel számol. A tájékoztatás szerint az adatelemzéssel foglalkozó spin-off (egy másik cégből kiváló) vállalkozás innovatív szoftver megoldása az úgynevezett big data és üzleti intelligencia (BI) technológiákat használó cégek számára könnyíti meg az adatelérést. A közlemény szerint a dinamikusan növekvő it-piacon a vállalatoknak egyre többféle formátumú adatot kell elérnie és azokat a big data vagy BI rendszerekbe eljuttatnia, amit a jelenleg piacon lévő technológiák kevésbé felhasználóbarát módon támogatnak.

A vállalkozás azokon a piacokon tervez először megjelenni, ahol a digitális átmenet a legintenzívebb, jelenleg az Egyesült Államok, a gyorsan fejlődő ázsiai országok és az EU néhány országa alkotja ez a csoportot. A cég tájékoztatása szerint a VirtDB-t alapító Starschema big data és BI adatkonzultáns cég tavalyi bevétele 1,2 milliárd forint volt, az idei terv pedig a kétmilliárd forint elérése. A VirtDB induló tőkéjéhez a Starschema százmillió forinttal járult hozzá. A VirtDB mint induló vállalkozás idén tízmillió forint alatti bevételt tervez, de a következő évre már a százmillió forint lesz a cél, és az exponenciális növekedést több éven keresztül szeretné biztosítani.

A nyilvános adatok szerint a Corvinus Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. 2014-ben 425 millió forint saját tőkével rendelkezett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyar Telekom: Goldenits feljebb lép

szo szept 24 , 2016
Walter Goldenits a Magyar Telekom Csoport műszaki vezérigazgató-helyettese, 2016. december 31-i hatállyal távozik pozíciójából, és 2017. január 1-től a Deutsche Telekom műszaki vezérigazgató-helyettese lesz. Goldenits 2013. január 1-én lett a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettese, tevékenysége kiterjedt a csoport hálózatfejlesztési és üzemeltetési, it-architektúra, fejlesztési és üzemeltetési, műszaki stratégia és nagykereskedelmi tevékenységek […]

És még ez is...