Több mint 200 ezer nőnek lehet segítségére a Lucy app

Több mint kétszázezer nőnek lehet segítségére a Lucy nevű közcélú applikáció.

Az interaktív menstruációs naptár az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány megbízásából és a Vodafone Magyarország Alapítvány támogatásával készült, a tini edukáció részeként. Az applikáció az egészséges menstruációs ciklus működését, az endometriózis és más női betegségek széles körű megismertetését, és a tünetek korai diagnózisát hivatott segíteni. Az endometriózis gyógyíthatatlan, krónikus betegség, amely a meddőség egyik vezető oka. Hazánkban több mint 200 ezer, vagyis minden tizedik fogamzóképes korú nő érintett. Legjellemzőbb tünete a fájdalmas menstruáció, amelyet a méhnyálkahártyához hasonló – endometrium – szövet méh üregén kívüli megjelenése és szaporodása okoz. A menstruációs fájdalmaktól az érintettek 82 százaléka szenved, fájdalommal járó szexuális életről a betegséggel küzdők 48 százaléka számolt be. A tünetek megjelenésétől a diagnózisig átlagosan csaknem öt év telik el hazánkban. Sok nő nincs tisztában szervezetének egészséges működésével, ezáltal nem ismeri fel az esetleges betegségre utaló jeleket. A késői diagnózis a női szervek roncsolódása mellett más szervek károsodását is eredményezheti. Különösen veszélyeztetett ezen a téren a fiatalabb korosztály, amely gyakran kortársaktól szerez téves információkat, nehezítve a betegséggel szembeni tudatosságot. Erre nyújthat megoldást a most bemutatott Lucy nevű speciális mobilalkalmazás.

Az alkalmazás elsődleges célja az ismeretterjesztés, hogy azok a fiatal lányok és nők, akiknél fennáll az endometriózis gyanúja, minél előbb eljussanak a megfelelő szakorvoshoz. A Lucy egy komplex, interaktív menstruációs naptár, amely az alapvető funkciókon kívül a ciklus során észlelt tüneteket is elemzi. Ha a tünetek valamilyen női betegségre, például, endometriózisra, cisztára vagy miómára utalnak, jelez a felhasználónak. Emellett az applikáció segíthet megtalálni a megfelelő orvost, a földrajzilag legközelebb eső rendelőt, valamint elvezethet további szakemberekhez, támogató csoportokhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az év legügyfélbarátabb mobilszolgáltatója cím már a DIGI-é

ked okt 29 , 2019
A DIGI úgy döntött, hogy mobil tarifacsomagját 2020. június 30-ig továbbra is változatlanul kedvező feltételekkel kínálja ügyfelei részére. Dragoș Spătaru, a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy hálásak a nagyszámú DIGI-s és Inviteles ügyfelüknek, akik megbíznak bennük és használják mobil távközlési szolgáltatásunkat. Hozzátette, hogy jól ismerik az […]
Dragos Spataru DIGI

Friss, ropogós