Több ezer gamer fiókot veszélyeztet egy új malware

video-jatekA több mint száz milliárd dollár értékűre becsült online játékipar nem csak a fejlesztőknek és a gyártóknak jelent nagy üzletet, hanem a kiberbűnözőknek is. A Steam Stealer egy folyamatosan fejlődő malware, amely a népszerű játékplatform, a Steam felhasználói fiókjainak eltérítéséért felelős. A vírus célja, hogy ellopja az online játékok fizetős kiegészítőit és a felhasználói fiókok adatait, majd értékesítse azokat a feketepiacon. A Kaspersky Lab kutatiói szerint a Steam Stealert orosz ajkú számítógépes bűnözők fejlesztették, sok erre utaló nyelvi nyomot találtak több alvilági malware fórumban is.

A Steam Stealer-t egy malware mint szolgáltatás alapú üzleti modell keretében terjesztik, megvásárolhatók különböző változatai különböző funkciókkal, ingyenes frissítésekkel, felhasználói kézikönyvvel, a forgalmazással kapcsolatos egyéni tanácsadással és így tovább. Más rosszindulatú kampányok esetében az átlagos ára az ilyen “megoldásoknak” ötszáz dollár körül mozog. Azonban a Steam Stealers nevetségesen alacsony árakkal dolgozik, nem kell többet fizetni érte harminc dollárnál. Ez igen vonzóvá teszi a malware-t a kiberbűnözők körében szerte a világon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Basa Richárd beszállt az Orianába

csü márc 24 , 2016
Az üzleti alkalmazásfejlesztéssel foglalkozó Oriana vezetése tovább bővült, mivel a korábbi külső tanácsadó, Basa Richárd február 1-től tulajdonosként és operatív igazgatóként vesz részt a cég irányításában. Basa szakmai karrierjét a Novellnél alapozta meg, majd bontakoztatta ki az itt eltöltött több mint tíz év alatt. Operatív igazgatóként az ő felelőssége volt […]

Friss, ropogós