Tízezer jegyzet a digitális tankönyvtárban

Az Oktatási Hivatal elnöke a napokban egy konferencián ismertette hivatalának digitális tartalomszolgáltatás területén betöltött feladatait. Maruzsa Zoltán, elmondta például a digitális tankönyvtár üzemeltetését, ahol több mint tízezer felsőoktatási jegyzet és szakkönyv található és évente több mint nyolcmillió látogatója van.

A hivatal szintén közreműködik az Európai Bizottság kezdeményezésére létrejött, a digitális kompetenciák fejlesztésére szolgáló eTwinning program lebonyolításában, évente száz-kétszáz pedagógust delegálva nemzetközi találkozókra. A 2005-ben létrejött képzésen Európában eddig 428 846 pedagógus és 171 189 intézmény, Magyarországon pedig 3582 pedagógus, 1656 intézmény vett részt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ez a jövő: a 10 legfontosabb fogyasztói trend 2017-ben IV.

vas dec 11 , 2016
A világ egyik legnagyobb távközlési eszközgyártó cége hatodik éve teszi közzé a várható fogyasztói trendek szóló próféciáit. A jövőbe tekintő éves jelentés legújabb, hatodik kiadásában a 2017-ben és azt követő években várható tíz legfontosabb fogyasztói trendről számolnak be. 4. Vegyes valóság: A virtuális valóság (VR) felhasználók közel négyötöde szerint mindössze három […]

Friss, ropogós