Tízezer eurő felett már érdemes elgondolkodni

10000-euroMind az eladók, mind a vásárlók körében egyre népszerűbbek az online aukciók, amelyeken ipari, kereskedelmi vállalkozások eszközeit árverezik el nagy tételben. Az eljárás minden résztvevő számára előnyös; az eladó gyorsan és hatékonyan értékesítheti eszközeit, a vevők pedig korszerű gépekhez, berendezésekhez jutnak. (És a nyilván a lebonyolító is keres az üzleten. A -szerk- megj.) A jellemzően kis- és középvállalkozások ezeket a berendezéseket új áron nem tudnák megvásárolni – állítja Kocsis Csaba, az Intergavel Aukciószervező Kft. ügyvezető igazgatója.

Mint elmondta, főként ismert nagyvállalatok tartoznak az állandó eladók közé, például a Tesco, a Bosch, a Knorr-Bremse, vagy a Lidl. Jelenleg mintegy 30-40 cég van, amely rendszeres megbízásokkal látja el az aukciószervezőt, a vevőkörben pedig mintegy 3000 regisztrált cég, vállalkozó szerepel. Amennyiben egy-egy nagyobb aukció köré hirdetési kampányt szerveznek, akkor hetente 25-30 céggel is bővül az érdeklődők köre. Egy-egy online aukció jelentős szervezéssel, hirdetési költséggel jár, csak bizonyos értékhatár fölött érdemes ezt a megoldást választani. Az ügyvezető szerint tízezer euro az az összeg, amennyitől érdemes ebben a konstrukcióban gondolkodni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Öt tanács, amit érdemes megfogadni III.

pén febr 13 , 2015
A tavalyi legnagyobb ügyféladat-lopási esetek azt mutatják, hogy a nagy cégek is képtelenek megvédeni személyes adatainkat. Sallai György, a KPMG információbiztonsági igazgatója szerint nem olyan bonyolult a dolog öt alapszabályt betartani, amivel jelentősen csökkenthető a támadások kockázata. Beszállítók monitorozása Mint azt a Home Depot és a Target példája (lásd első […]
wifi radar