Tizenöt éves az Xbox

video-jatekÉpp tizenöt éve mutatták be az első generációs Xbox-ot az Egyesült Államokban. A termékcsalád azóta is népszerű, megjelenése óta 24 millió példányt adtak el belőle világszerte.

A közelmúltban is izgalmas időszakot zárt az Xbox mind a nemzetközi, mind a hazai piacon. Az NPD és a GfK adatai alapján az Xbox One októberben immár negyedik hónapja bizonyult a legnépszerűbb konzolnak az Egyesült Államokban, és második hónapja az Egyesült Királyságban és Ausztráliában. Idén az Xbox Live multiplayer játékosainak száma 52 százalékkal nőtt globális szinten. A Forza Horizon 3 az idei év legkeresettebb autós játéka lett, több mint ötmillió Xbox One és Windows 10 játékossal szeptemberben.

Hasonlóan sikeres volt a magyarországi konzol piac is: a GfK mérése szerint ugyanis a hazai piacon a 8. generációs konzolok piacán az eladott darabszámok alapján az Xbox One 69 százalékos piaci részesedést ért el 2016 szeptemberében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megújult az Invitel online ügyfélszolgálata

sze nov 16 , 2016
Az Invitel a közelmúltban megújította az online ügyfélszolgálatát. Az Invitel több hónapos előkészítő munkával, elégedettségi felmérésekkel és szemkamerás mélyinterjús kutatásokkal tervezte meg online ügyfélszolgálati rendszerének teljes körű megújítását, amelynek eredményeit már a felhasználók is láthatják és tapasztalhatják a szolgáltató weboldalán. Az új felület egy hónapja működik és a számos pozitív […]