Tizenhétezer laptopot osztottak ki ingyen Miskolcon és környékén

thinkpadTizenhétezren kaptak ingyenes laptopot Miskolcon és környékén a Digitális Közösség Program keretében – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel. A hétfőn zárult program nyerteseinek közel negyven százaléka a 45 év felettiek, álláskeresők, kismamák és megváltozott munkaképességűek közül került ki, sok hátrányos helyzetű általános és középiskolai diák is eszközhöz jutott: a program ezen kívül ingyenes oktatással is támogatja a számítógépes készségek fejlesztését.

A közlemény szerint mintegy 3,5 millió magyar állampolgár digitálisan írástudatlannak számít. A kormány ezért indította el tavaly novemberben a Digitális Közösség Programot, amelyet ősztől Salgótarjánban folytatnak. Később akár országos szintre is emelhetik a kezdeményezést – tájékoztatott a minisztérium. A digitális írástudatlanság felszámolására a 2014-2020 közötti uniós pénzügyi időszakban mintegy harmincmilliárd forint forrás áll Magyarország rendelkezésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Sárga tengeralattjárót tesztel Kína

csü júl 3 , 2014
Minden korábbinál fejlettebb számítógépes technológiával működő, ember nélküli mini-tengeralattjárót teszteltek Kínában – számolt be a Baidu hírportál nyomán az MTI. A Hajjen nevű, bő két méter hosszú járművet az észak-kínai Tiencsin Egyetem kutatói fejlesztették ki. A szakemberek beszámolói szerint a tengeralattjáró három héten át gond nélkül működött a dél-kínai tengerben, […]

És még ez is...