Tíz tuti tipp a mobileszközöd megvédéséhez I.

Telefonunk, táblagépünk vagy laptopunk nélkül lassan egy lépést sem teszünk és ez egyre inkább így van nyaralás közben is. Ezért utazáskor szervezetünk óvása mellett érdemes odafigyelni eszközeink védelmére is. Miután saját magunkat és otthonunkat is bebiztosítottuk, ne felejtsük el mobil eszközeink védelmét sem. Okostelefonunk, laptopunk már ugyanúgy a nyaralás részét képezi, mint a fürdőruha vagy az útikönyv, de senki sem szeretné, hogy kikapcsolódását online károkozók keserítsék meg. Ezért érdemes maximális védelmet biztosító antivírus szoftverekkel ellátni eszközeinket. Manapság már mindenhova becsekkolunk, posztoljuk a nyaralás meghatározó élményeit, mindenhol használjuk az ingyen Wi-Fi-t, így olyan ismeretlen hálózatokhoz csatlakozunk, amik azonnal megfertőzhetik eszközeinket. Takács Viktória, az ESET magyarországi disztribútora, a Sicontact Kft. marketing és stratégiai igazgatójának tippjei mobil eszközeink védelmére:

Az első tipp
Mindig védd jelszóval a számítógépes eszközeid. Azért, mert ha valaki ellopja az eszközt, először a jelszóval szembesül, és csak annak feltörése után tud hozzáférni az adataidhoz. Megjegyzés: Nem lehetetlen feltörni egy jelszót, de mégis egy védelmi réteggel több védi számítógépünk, így időt nyerhetünk az eszköz lokalizálásában.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Okos mérők: öt-tíz százalék megtakarítás érhető el

pén júl 19 , 2013
  A nyugat-európai kísérleti projektek tapasztalatai szerint az okos mérőórák alkalmazásával a háztartások villamosenergia-fogyasztásukat akár öt-tíz százalékkal is mérsékelhetik. Ez a költségek akár 3,5-5 százalékos lefaragását is jelentheti a fogyasztási szokásoktól függően. A fogyasztói rezsicsökkentés kulcsa az, hogy a felhasználó felismerje, igenis képes alakítani a fogyasztási szokásain. Az okos mérőóra […]