Tíz trend, ami meg fogja határozni a jövő évet

mezga-kobukiAz Ericsson szerint tíz fogyasztói trend fog érvényesülni 2016-ban:
1. A hálózatba kapcsoltság átírja életvitelünket. Az emberek nyolcvan százaléka már tapasztalja a jelenséget, hogy a felhasználók számának növekedésével az online szolgáltatások kínálta előnyök egyre nagyobbak. Világszinten már a fogyasztók egyharmada részt vesz valamilyen formában a megosztáson alapuló gazdaságban.
2. A streaming a fiatalok körében már életforma. A tizenévesek minden más korcsoportnál több YouTube videó tartalmat néznek. A 16-19 éves korosztály 46 százaléka naponta legalább egy órát tölt a YouTube-on.
3. A mesterséges intelligencia kiszorítja a képernyőt. A mesterséges intelligencia lehetővé teszi a közvetlen interakciót a tárgyakkal, és ehhez nem lesz szükség az okostelefon képernyőjére. Az okostelefon-felhasználók ötven százaléka úgy gondolja, hogy öt éven belül az okostelefon már a múlté lesz.
4. A virtuális valósággá válik. A fogyasztók virtuális technológiát szeretnének a mindennapi tevékenységekhez, például sporthoz és videó-telefonáláshoz. 44 százalékuk akár az ételt is 3D nyomtatóval állítaná elő.
5. Érzékelős otthonok. Az okostelefon-felhasználók 55 százaléka szerint az építkezéshez használt téglákba öt éven belül szenzorok kerülhetnek, amelyek figyelik a penészedést, szivárgást és elektromos meghibásodásokat. Az intelligens házak fogalmát alapjaiban kell felülvizsgálni.
6. Ingázás, hatékonyan. Az ingázók szeretnék idejüket hatékonyan kihasználni, és nem csak passzívan eljutni A–ból B-be. 86 százalékuk szívesen használna személyre szabható ingázási megoldásokat.
7. Sürgősségi chat. A közösségi hálózatok válhatnak a sürgősségi szolgáltatók riasztásának elsődleges csatornájává. A fogyasztók hatvan százalékát érdekelné egy katasztrófa-információs alkalmazás.
8. Szenzorok a testben. Testünkben szenzorok figyelhetik az életfunkciók megfelelő működését, komoly áttörést hozva a korai diagnosztikában. A fogyasztók nyolcvan százaléka szeretné a technológia révén érzékszerveit és kognitív képességeit – látását, hallását, memóriáját – is „felturbózni”.
9. Hackerek mindenhol. A legtöbb okostelefon-felhasználó szerint a hackerek és a vírusok továbbra is komoly problémát jelentenek. Pozitív mellékhatásként azonban egyötödük jobban bízik azokban a társaságokban, amelyek már estek hackertámadás áldozatául, de sikeresen megbirkóztak a problémával.
10. Önjelölt “újságírók”. A fogyasztók minden korábbinál több információt osztanak meg egymással, és úgy gondolják, ez növeli társadalmi befolyásukat. Több mint egyharmaduk úgy gondolja, hogy korrupt társaságokkal szemben hatékonyabb megoldás az online leleplezés, mint a rendőrségi feljelentés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Van, ami nagyon terjed az Európai Unióban

ked dec 15 , 2015
Gyorsan nő az internetes vásárlás népszerűsége az Európai Unióban, 2015-ben már az uniós polgárok több mint fele vásárolt árut vagy szolgáltatást interneten – áll az Eurostat felmérésében. Az unió statisztikai hivatalának adatai szerint a 16 és 74 év közöttiek körében az internetes vásárlók (e-vásárlók) aránya az idén ötvenhárom százalékra emelkedett […]
e-kommersz, polc, kosár, kiskereskedelem