Titkosította az adatforgalmat a WhatsApp

whatsappsTitkosította az adatforgalmat a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatás, csak az alkalmazást használó felek láthatják az elküldött üzeneteket – jelentette be a Facebook tulajdonában lévő WhatsApp egy keddi blogbejegyzésében. A WhatsApp üzenetküldésében a végpont-végpont közötti titkosítás azt jelenti, hogy a felhasználók egymásnak küldött üzeneteit nem tudja lehallgatni vagy megnézni harmadik fél. “Senki sem láthat bele az üzenetekbe. Sem a kiberbűnözők. Sem a hackerek. Sem az elnyomó rezsimek. Még mi sem” – hangsúlyozta az üzenetküldő szolgáltató. Habár a WhatsAppon eddig is titkosítva voltak a szöveges üzenetek, ezentúl a telefonhívásokra, fényképekre és videofelvételekre is vonatkozik az intézkedés.

A lépéssel az üzenetküldő alkalmazást üzemeltető cég “eldobta magától a kulcsot”, megfosztva saját magát attól, hogy esetleg fel tudja törni a felhasználók adatforgalmát. Ez persze nem azt jelenti, hogy amennyiben a hatóságoknak egy nyomozás keretein belül hozzá kell férniük egy gyanúsított adataihoz, ezentúl nem tudják megtenni. Az adatok a telefonon megmaradnak, csak az alkalmazás szolgáltatója nem lesz birtokosa az üzenetküldőn megosztott információknak. Így a WhatsAppon nem lehet majd számon kérni olyan információt, amellyel nem rendelkezik — utalt erre korábban az üzenetküldő szolgáltató egy szóvivője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Predator Z850 projektor: ultraszéles, ultrarövid, ultrajátékos

csü ápr 7 , 2016
Az Acer bejelentette a Predator Z850 gamer projektor elérhetőségét. A Predator Z850 a világ első olyan ultra-wide HD lézer projektora, amelyet kifejezetten játékhoz terveztek. A gyártó szerint a készülék 24:9 képarányú ultra-wide HD felbontása (1920×720) eddig nem látott léptékekig bővíti ki a harcteret. A Predator Z850 50 százalékkal szélesebb betekintést […]

Friss, ropogós