Tippek, hogyan növelheted az online vásárlások biztonságát

Csizmazia-Darab István
A karácsonyi időszakban megugró internetes vásárlások biztonságát fenyegető csalókra hívta fel a figyelmet, és az online fizetések biztonságának jelentős növelésére osztott meg javaslatokat az it-biztonsággal foglalkozó Sicontact Kft. szakértője a cég szombati közleményében. Csizmazia-Darab István arra figyelmeztetett, hogy kellő körültekintés nélkül a személyes adatok kiberbűnözők kezébe kerülhetnek, és hozzátette, ennek kockázatát néhány biztonsági megoldás jelentősen csökkentheti. Az egyik legfontosabb a megbízható internetkapcsolat használata vásárláskor, a nyilvánosan elérhető wifi hotspotok ugyanis nem nyújtanak megfelelő szintű biztonságot a fizetési tranzakciók lebonyolításához. Minden olyan művelet elvégzéséhez, mely során érzékeny adatokat kell megadni a telefon adatcsomagja vagy a saját otthoni wifi hálózat használatát javasolta a specialista.

Azt is megjegyezte a szakember, hogy az otthoni hálózatnak is lehetnek biztonsági rései, ezért a router biztonsági beállításait rendszeresen ellenőrizni kell. Ha mégis nyilvános hotspoton keresztül intézi valaki az online vásárlást, adatainak védelme érdekében virtuális magánhálózat (vpn) használatát javasolta a szakértő. A megbízható internetkapcsolat megléte mellett elengedhetetlennek nevezte az eszközök ellátását a megfelelő védelemmel, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a mobil nem csak egy telefon, de egy mini számítógép is egyben, amelyen rengeteg személyes adatot tárol. A fizetési adatok védelme érdekében hatékony vírusvédelmi megoldást – amely netbank- és tranzakcióvédelemmel is ellátott-, illetve többtényezős hitelesítés alkalmazását javasolta a szaktekintély. Arra is figyelmeztetett, hogy a csalók számára ez az év legaktívabb időszaka, ezért senki ne higgyen olyan hirdetéseknek, ahol irreális engedménnyel kínálnak termékeket, és csakis megbízható weboldalakról vásároljanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magas a fűtésszámlája? Lehet, hogy itt az ideje kicserélni a nyílászárókat

hét dec 13 , 2021
Az elavult nyílászárókat sorra cserélik le a háztartások. Nem csak a családi házak lakói, hanem panelprogramokon is több társasház pályázik, hogy ezzel is növeljék a lakások hőszigeteltségét, és csökkentsék a lakók fűtésszámláját. Az új nyílászárók beépítése többféleképpen történhet. Ebben a cikkben az RS Ablak csapata osztja meg Önnel hosszú évek […]
rsablak.hu

Friss, ropogós