Téves riasztásnak bizonyult a Demokrata Párt bejelentése a hackertámadásról

Téves riasztásnak bizonyult az amerikai Demokrata Párt irányító testülete, az Országos Demokrata Bizottság bejelentése az adatbázisa elleni hackertámadásról.

A párt kiberbiztonságért felelős tisztségviselője, Bob Lord közleményben tudatta, hogy nem kibertámadás történt a párt adatbázisának megszerzése érdekében, hanem egy külső fél biztonsági ellenőrzés céljából úgynevezett mockup fájlt, azaz sablont hozott létre a DNC egyik választói oldalán. “Rendkívül megkönnyebbülten vettük tudomásul, hogy nem külföldi ellenség behatolási kísérletéről volt szó” – közölte Lord. A Demokrata Párt szerdán értesítette a hackertámadás kísérletéről a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI). Úgy vélte, hogy hamis bejelentkező oldal létrehozásával ismeretlenek megpróbáltak hozzáférni a DNC felhasználóinak listájához és jelszavaihoz, ezek segítségével pedig a párt adatbázisához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A GVH nem talált bizonyítékot, a Digi fellélegezhet

szo aug 25 , 2018
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem talált bizonyítékot a verseny jelentős mértékű csökkenésére, és megszüntette az oroszlányi kábelhálózat felvásárlásával összefüggő eljárását, amelyet azt követően indított, hogy a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. (Digi) 2017 augusztusában húsz településen, köztük Oroszlányban is átvette a Greencom Kft. hírközlési rendszerét, a hozzá kapcsolódó előfizetői- és […]
bíró