Terjed, mint a rossz hír az 5G

Mischa Dohler, a King's College London kutatójaAz Ericsson szerint 2020 végére mintegy 190 millió 5G-s mobilelőfizetés lesz globálisan, számuk 2025-re a távközlési cég szerint 2,8 milliárdra nő.

A vállalat közleménye szerint 33 ország 65 mobilszolgáltatója nyújt már kereskedelmi 5G szolgáltatást az Ericsson eszközeivel kiépített hálózaton. Mint írták, a mobilhálózatok evolúciója eddig minden generációváltás során új funkcióval egészítette ki a mobilkommunikációt. Az adatéhség nem csillapodik: tavaly egy okostelefonra hét gigabyte havi adatforgalom jutott, ez az előrejelzések szerint 2025-re 25 gigabyte-ra nő, ami a hatékonyabb hálózati topológiák bevezetése nélkül szinte fenntarthatatlanná tenné a mobilos adathálózatokat. Az 5G-vel az adathálózat bárhol, bármikor szinte kimeríthetetlen, vagy lényegesen nehezebben kimeríthető erőforrással áll majd az ügyfelek rendelkezésére, a mobilhálózat nem lesz többé szűk keresztmetszet az applikációk használata során.

Jakab Roland, az Ericsson egyik magyarországi vezető beosztású tisztviselője (Az Ericsson Magyarország Kft. képviseletre jogosultjai: Éry Gábor Ernő , Bohács Bernadette Mária és Rózsa Edina. A -szerk- megj.) a közleményben felhívta a figyelmet arra: az első 5G-s okostelefonok 2019-es megjelenése óta egyre több középkategóriás típus is támogatja az új hálózati technológiát. Véleménye szerint az 5G-s mobiladat-forgalom jelentős növekedésére azonban várhatóan csak 2021-ben számíthatnak a szolgáltatók. Az 5G új dimenziót nyit a látenciában, hogy mekkora a késleltetés az adatok érkezésében. Az élő kommunikációban ez tíz milliszekundum – ennyi idő, amíg az agy feldolgozza a hangot és képi jeleket, és közben már elkezd érzelmi reakciót adni – idézik Mischa Dohlert, a King’s College London kutatóját. Az internetes alkalmazásokban ez átlagosan 145 milliszekundum, az 5G-vel viszont tíz alá csökkenthető. Így elérhetővé válik a szinkronizált valóság – mondta a kutató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Netes hős lett a fuldokló nőt megmentő brit főkonzult

hét nov 30 , 2020
 Hősként ünneplik a kínai internetezők a délnyugat-kínai Csungkingban állomásozó brit főkonzult, aki kimentett a vízből egy fiatal nőt. A CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna beszámolója szerint Stephen Ellison főkonzul éppen Csungking peremvidékén tett látogatást szombaton, amikor egy fiatal nő a part menti sziklákon megcsúszva a folyóvízbe esett. Látva, hogy a […]
Szupermen

És még ez is...