Tényleg elindult a Jó állam fórum

jo-allam-forumElindult a joallam.kormany.hu oldalon elérhető Jó állam fórum, ahol az állam működésével kapcsolatban fejthetik ki véleményüket az érdeklődők; az első napon ezt csaknem 200-an tették meg – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kedden az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint március 31-ig harminc témában várják a javaslatokat, így például a család- és ifjúságpolitika, az egészség- és az élelmiszerügy, továbbá a foglalkoztatás, a közigazgatás, a rendvédelem, a sport, a környezetvédelem, a helyi önkormányzatok, a klímapolitika, az építésügyek, valamint a társadalmi felzárkózás kérdésében.

“A fórum célja többek között az, hogy minden olyan észrevételnek teret adjon, amely az emberek fejében megfogalmazódott, de eddig soha sehol nem volt lehetőségük megosztani” – írták, hozzátéve, hogy az állampolgárok anonim módon vagy e-mail címük megadásával is megoszthatják tapasztalataikat és véleményüket az állam működésének javítása érdekében. A beérkező észrevételeket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatóinak és hallgatóinak segítségével dolgozzák fel. A felvetéseket a Magyary-program idei kiadásában is figyelembe veszik majd, az e-mail címüket megadó fórumozók pedig az adott témakörre vonatkozó, értékelő összeállítást kapnak június közepéig – közölte a közigazgatási tárca.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kalózkodott a SOPA élharcosa is

ked jan 31 , 2012
A Stop Online Piracy Act (SOPA) élharcosáról Lamar Smith-ről derült ki a napokban, hogy bizony ő is kalózkodik. A provokatív fotóiról is ismert Jamie Lee Curtis Taete végzett egy kis kutatást a texasi képviselő portálján és talált is egy érdekességet. Lamar weboldalán a háttérképet jogtalanul használták fel. “A konklúzió az, […]

Friss, ropogós