Tényleg eladósorba került a Telenor Magyarország

A Telenorhoz érdeklődés érkezett közép-kelet európai érdekeltségeinek megvásárlása iránt – közölte a norvég távközlési vállalat. A portfólió a magyar, a bolgár, a montenegrói és a szerb mobilszolgáltatásokat foglalja magában. A vállalat közleménye szerint a felkérés nélkül beérkezett ajánlat értékelése 2018 első negyedében befejeződik. A Telenor közép-kelet-európai vállalatai erős piaci pozícióval bírnak, pénzügyi helyzetük szilárd, és 2017-ben mintegy kilenc százalékkal járultak hozzá a Telenor-csoport bevételéhez, és az EBITDA 8 százalékát adták – áll a közleményben. A Telenor a fentiekkel kapcsolatban sem további közleményt, sem kommentárt nem tesz közzé, míg az értékelési folyamat be nem fejeződik.

A Telenor Magyarország árbevétele a nyilvános cégadatok szerint 2016-ban meghaladta az 153 milliárd forintot, 2015-ben pedig megközelítette a 158 milliárd forintot. Az adózott eredménye 2016-ban 22,35 milliárd forintra mérséklődött az egy évvel korábbi 22,61 milliárd forintról. A vállalat 2016-ban és 2017-ben több mint 13 milliárd forintot fordított hálózatfejlesztésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Gyűjti a vicces kereséseket az eMAG

vas jan 28 , 2018
Az eMAG összegyűjtötte a tíz legkeresettebb keresőszót és a tíz legfurcsább keresési kísérletet az elmúlt évből. Az oldal látogatói 2017-ben is aktívan használták a keresés funkciót az oldalon, összesen több mint 400 ezer keresőkifejezést használva. A rengeteg kifejezés között azonban voltak olyanok is, melyek nem hoztak eredményt. Sok esetben az […]

Friss, ropogós