Telenor: nagyot nőttek az ünnep forgalmi adatai

karácsony ünnepeAz idei, koronavírus-járvány miatt rendhagyó karácsonyon a személyes találkozások helyett feltehetően többen köszöntötték egymást telefonon és többen töltötték online térben a közös ünnepi időt. Erre utal az előző évek trendjéhez képest nagyobb növekedés az idén karácsonykor mért mobilnet-forgalomban, a hanghívások hosszában, sőt az sms-forgalomban is a Telenor hálózatán. Az előző évhez képest idén a december 24, 25, 26-án átlagosan 29 százalékkal nőtt a mobilnet-forgalom a Telenor hálózatán. A legintenzívebb nap december 25-e volt, és érdekes módon a napon belül a 10, 11, 12 órás időszakban volt legélénkebb a hálózati adatforgalom, amiből feltételezhető az is, hogy az ünnepi ebéd előtti online családi találkozók zajlottak ekkor nagyobb számban.

A korábbi évek karácsonyaival közel azonos számú telefonhívás mellett megfigyelhető, hogy idén harminc százalékkal nőtt a beszélgetések átlagos hossza. A legjelentősebb növekmény december 25-én az esti órákban 20 és 23 óra között volt tapasztalható, feltételezhetően az ünnepnap végén telefonon köszöntötték szeretteiket a Telenor ügyfelei. Az ünnepek alatt mért sms-forgalomból az látható, hogy a karácsonyi napokon egyre növekvő szerepet kapott ez a kommunikációs forma is, a legtöbb üzenetet december 26-án küldték a Telenor ügyfelei, a három napon átlagosan 11 százalékkal többet, mint az előző év karácsonyán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Bennfentesen kereskedtek: csúnyát buktak

sze dec 30 , 2020
ShareTweetPinShareA Magyar Nemzeti Bank (MNB) együttesen 25 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki két magánszemélyre bennfentes kereskedelem, illetve bennfentes információk jogosulatlan közzététele miatt. A közlemény szerint a befektető több mint ötmillió forint értékben EST MEDIA (jelenleg Delta Technologies), illetve nyolcmillió forintot meghaladó összegben OTT ONE Nyrt. (OTT1) részvényeket szerzett meg, […]
Est Média

És még ez is...