Telenor: korábbi években 30, a jövőben 10 milliárd forintot költ fejlesztésre

1

broadcastA Telenor Magyarország 2014 első fél évében közel 650 új bázisállomást telepített, az év végéig pedig összesen ezer állomását fejleszti. Sepsi Zsolt, a mobilszolgáltató társaság műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a Telenor az utóbbi négy évben több mint 30 milliárd forintot költött hálózattal kapcsolatos beruházásokra, és a kormánnyal tavaly kötött stratégiai megállapodás alapján a következő években további tízmilliárd forintot fordít hálózatfejlesztésre. Kifejtette, hogy a szolgáltatás minőségének javítása érdekében elsősorban a kistelepüléseken, valamint a beltéri lefedettség terén van még tennivaló. Emellett az idei fejlesztéseknél a vállalat nagy hangsúlyt fektetett például arra, hogy növelje lefedettségét az autópályák mentén.

A beszélgetésen elhangzott az is, hogy a bázisállomás-telepítés nem jelenti feltétlenül új torony felépítését, hiszen egy ilyen “zöldmezős” beruházás megvalósulása a tervezéssel, engedélyeztetéssel, felépítéssel és teszteléssel együtt másfél-két évig is eltarthat. A fejlesztések túlnyomó részét a meglévő állomások bővítése, például 4G lefedettséget biztosító berendezések felszerelése adja. A bővítés mellett folyamatosan végzik az állomások fizikai optimalizálását, például az antennák irányának beállítását is — írja az MTI.

A Telenor Magyarország összes árbevétele 155 milliárd forint volt 2013-ban, egy évvel korábban pedig 159 milliárd forint. Adózott eredménye tavaly 28 milliárd forintot tett ki az előző évi 31 milliárd után a céginformációs adatok szerint. A legfrissebb adatok szerint a mobilszolgáltató 2014 második negyedévében 38,8 milliárd forint árbevételre tett szert, ami kétmilliárd forinttal több az első negyedévinél, az egy évvel korábbi bázisidőszak bevételét pedig mintegy 700 millió forinttal haladja meg.

One thought on “Telenor: korábbi években 30, a jövőben 10 milliárd forintot költ fejlesztésre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A közösségi médiában erősít a Kínai Kommunista Párt

pén aug 29 , 2014
A mikroblogok után a legnépszerűbb csevegőprogramokon is megjelent a Kínai Kommunista Párt (KKP), amely – saját megfogalmazása szerint – a párttagok okításának új frontjaként is használ egy néhány hete indított alkalmazást. A több mint 600 millió felhasználót jegyző Wechat programon a KKP felhasználói fiókjának üdvözlő üzenete a párttagok “új szemszögből […]

Friss, ropogós