Telefont talált, eladta: jogtalan elsajátítás és orgazdaság valósult meg

Vádemelési javaslattal zártak az ajkai rendőrök egy 25 éves halimbai és egy 29 éves ajkai férfival szemben folytatott nyomozást.

Az eljárás adatai szerint 2017. augusztus 9-én 22 óra 30 perc körül Halimbán ismeretlen körülmények között kiesett a sértett zsebéből több tízezer forint értékű mobiltelefonja. A készüléket egy 25 éves helyi férfi nem sokkal később megtalálta, majd értékének töredékéért eladta egy 29 éves ajkai férfinak. Az eladó férfi tájékoztatta a vevőt, hogy a készüléket találta. A rendőri adatgyűjtés eredményeként másnap megtalálták, majd lefoglalták az elvesztett készüléket. A bűncselekménnyel kapcsolatban két férfit előállítottak az Ajkai Rendőrkapitányságra, őket gyanúsítottként hallgatták ki. A telefont, annak minden tartozékával visszaadták tulajdonosának. A halimbai férfi ellen jogtalan elsajátítás vétség, az ajkai férfi ellen orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ajkai rendőrök a napokban lezárták, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megvan a program, amellyel beavatkoztak az amerikai elnökválasztásba

hét aug 21 , 2017
Egy ukrán hacker azt állítja, hogy egy általa készített programot használtak fel az amerikai elnökválasztásokat befolyásolni szándékozó számítógépes támadásokban, amelyek elkövetésével Oroszországot gyanúsítják az Egyesült Államokban. A Profexer néven internetező hacker saját bevallása szerint különböző programokat adott el az úgynevezett darkneten. A férfi maga jelentkezett a rendőrségen, és megadott minden […]
hacker