Telefonos csalókat fogtak el a rendőrök

1

bankkártyaBanki álügyfélszolgálatot üzemeltető csalókat fogtak el a baranyai rendőrök Budapesten és Csobánkán.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rendőrség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás miatt indított büntetőeljárást, mert felmerült a gyanú, hogy egy szervezett csoport banki álügyfélszolgálatot üzemeltet. A nyomozás adatai alapján a csalók telefonon keresték meg áldozataikat, és egy bank ügyfélszolgálatának kiadva magukat kicsalták a sértettek bankkártyáinak, illetve a bankszámláinak adatait. A megszerzett adatok birtokában internetes vásárlásokat, utalásokat hajtottak végre. Az elutalt pénzek nem közvetlenül a csalókhoz érkeztek, hanem más emberek adataival nyitott bankszámlákra.

A rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két külföldi férfit, valamint egy magyar férfit és egy szintén magyar nőt, és november 29-én elfogták őket Budapesten és Csobánkán. Az elfogottak házaiban a rendőrök mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, laptopokat, valamint virtuális pénztárca tartásához szükséges eszközt foglaltak le. Őrizetbe vették a gyanúsítottakat és kezdeményezték letartóztatásukat.


 

One thought on “Telefonos csalókat fogtak el a rendőrök

  1. Üdvözletem! 2022 július 13-án az én pénzem is így csalták ki. Több mint 2 millió forintot. Jó lenne tudni, hogy esetleg ezek az egyének voltak e. Váci rendőrség felfüggesztette a nyomozást. Bár nem is foglalkoztak vele.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ez felháborító: szerényebb lesz a karácsony

pén dec 2 , 2022
ShareTweetPinShareTizenkét év elhibázott gazdaságpolitikája és egy választási osztogatás: tíz magyar internetezőből négyen olcsóbb termékek vásárlásával spórolnának karácsonyra. Az eMAG megbízásából készült friss piackutatás szerint idén karácsonykor a hazai online vásárlók 76 százaléka tervez ajándékozni idén karácsonykor. A válaszadók közül, akik nem vesznek ajándékot 37 százalék idén döntött így, – 15 […]
karácsonyfa

És még ez is...