Telefon át vezettek le egy farfekvéses szülést

mentoautoTelefonon át segítettek a mentők egy farfekvéses újszülött világra jövetelében a Pest megyei Kerepesen – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-t. Győrfi Pál közlése szerint egy megindult szülés miatt kapott segélyhívást az Országos Mentőszolgálat budapesti mentésirányító központja a Pest megyei Kerepesről szombaton. A hívást fogadó mentőtiszt a helyszínre küldött egy mentőautót, és további információt kért a szülő nő egy rokonától, aki a helyszínen volt.

A kismamának szinte folyamatos fájásai voltak, a magzatvíz elfolyt, már csak pillanatok voltak hátra a baba megszületéséig. A mentőtiszt a protokollnak megfelelően haladt előre – telefonon keresztül – a szülés vezetésében, amikor kiderült, hogy a magzat farfekvéses, ezért a szülés befejezéséhez “speciális műfogások alkalmazására” volt szükség. A közlemény szerint a folyamatos kapcsolattartásnak, a mentésirányító felkészültségének és a rokon lélekjelenlétének köszönhetően sikerült szakszerűen levezetni a szülést. A mintegy tíz perc alatt megérkező mentőautó személyzetének már csak az újszülött kislány és az anya ellátásáról, kórházba szállításáról kellett gondoskodnia.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Újpesten elkezdték a közigazgatás elektronizálását

ked dec 23 , 2014
Újpest Önkormányzata annak érdekében, hogy mielőbb megvalósítsa a modern közszolgáltatási rendszert, az Államreform Operatív Program keretében elindította saját projektjét. Első lépésben idén márciusban közvélemény-kutatásokat végeztetett arról, hogy az újpesti lakosok milyen közszolgáltatásokat vesznek legtöbbször igénybe, és mennyire vannak megelégedve azok minőségével. Ennek feldolgozása után a Polgármesteri Hivatal belső szakmai csapata […]
Szoftver, prompt