Tech Data – Avnet: 2,6 milliárd dolláros felvásárlás

Mintegy 2,6 milliárd dollárért (754 milliárd forint) felvásárolta a floridai Tech Data Corporation a New York-i székhelyű Avnet Inc. technológiai megoldásokkal foglalkozó üzletágát – közölte a Tech Data.

A tájékoztatás szerint a Tech Data, amely az információtechnológiai termékek, szolgáltatások egyik legnagyobb nagykereskedelmi forgalmazója a világon, mintegy százmillió dolláros éves megtakarítást vár a felvásárlástól az első két évben. Bob Dutkowsky, a Tech Data vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta, az egyesüléssel hozzáférést biztosítanak az ügyfeleknek az it-megoldások végpontok közötti portfóliójához, a beszállítók termékeit pedig még több piacra, így még több ügyfélhez tudják eljuttatni.

A vételárból 2,4 milliárd dollárt készpénzben, a másik részét pedig majdnem 2,8 millió Tech Data részvényből biztosítottak, ami csaknem 7,3 százaléka a vállalat forgalomban lévő részvényeinek – írták. A Tech Data a vételár készpénzes részének egyik felét egymilliárd dollárnyi államadósság-ajánlatból, a másik felét egymilliárd dollárnyi banki kölcsönből, a fennmaradó összeget pedig a rendelkezésére álló készpénzből fedezte – ismertették. A Tech Data 26,4 milliárd dollár nettó árbevételt ért el a 2016. január 31-én véget ért pénzügyi évben. A cég a 108. helyen áll a Fortune 500 listán, 115 ezer viszonteladóval rendelkezik, amelyek több mint száz országban támogatják a végfelhasználók technológiai igényeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

DT: megfelelő szabályozás és rengeteg pénzre van szükség az 5G kiépítéséhez

csü márc 2 , 2017
Támogató szabályozásra, hatalmas összegű befektetésekre és az iparágak közötti együttműködésre, ötletbörzére van szükség az 5G fejlesztések sikeréhez, mindennapi elterjedéséhez – hangzott el a barcelonai Mobil világkongresszuson. Tim Höttges, a Deutsche Telekom (DT) vezérigazgatója szerint az 5G hálózat globális kiépítése lehetővé tenné, hogy a technológia immáron minden területen az élet részévé, […]
Magyar Telekom

Friss, ropogós