Taxisrendelet: az Uber nem hátrál

uberAz Uber utazásmegosztó szolgáltatással foglalkozó cég folytatja működését Budapesten az új taxirendelet csütörtöki életbe lépése után is – derült ki a cég szerdai közleményéből. Fekete Zoltán, az Uber magyarországi ügyvezető igazgatója (Cégadatok szerint Karen Sammis Walker és Axel Martinez jogosult a társaságot képviselni. A -szerk- megj.) a rendelet egyik új előírását kifogásolva jelezte: az Uber mintegy ezer autós felhasználója számára nem elegendő harminc nap ahhoz, hogy beszerezzék a szükséges engedélyeket. A Magyar Közlönyben július hetedikén megjelent rendelet szerint személyszállító szolgáltatás hatósági engedéllyel végezhető. Az engedélyt – kérelemre – a vállalkozás székhelye szerint illetékes közlekedési hatóság adja ki. A rendelet kiemeli: az infokommunikációs eszközön keresztül megrendelt személyszállítási szolgáltatásokra is a bemutatott szabályokat kell alkalmazni.

Az Uber ügyvezetője szerint az Uber-hez hasonló, újszerű szolgáltatás esetében – ami 1,5 éve még nem volt a magyar piacon – nem jó megoldás, ha a 80-as évek jogszabályára építő rendeletet próbálnak alkalmazni. Ezt jelezték a törvényalkotók felé is, akik világossá tették, hogy nem az innováció ellen vannak, hanem – az utazásmegosztó szolgáltatóhoz hasonlóan – tiszta helyzetet szeretnének teremteni szabályozási szempontból – tette hozzá. Kiemelte, hogy az Ubert használó autósoknak, ahogy eddig is, ezután is megadnak minden támogatást, ideértve a jogi segítségnyújtást is. A magyarországi működését 2014. novemberében kezdő Uber Hungary Kft.-nek 26,203 millió forint nettó árbevétele és 4,071 millió forint vesztesége volt tavaly a nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Indul a Telenor Youth Forum

pén aug 7 , 2015
Arra keresi a választ a Telenor idei globális fóruma, hogy hogyan biztosíthat esélyegyenlőséget a mobiltechnológia mindenkinek az egész világon. A Telenor Youth Forum 2015-re a távközlési társaság olyan 18-27 év közötti fiatalok jelentkezését várja a nemzetközi programra, akiknek határozott elképzelése van arról, hogy az oktatás, az információhoz való korlátlan hozzáférés […]
oktatás, mobil