Távmunka: igény lenne rá

tavmunkaA modern technológiai eszközöknek köszönhetően a távmunka, illetve az otthonról való munkavégzés már sokak számára nem jelent problémát. A távmunkának ráadásul a társadalmi támogatottsága is magas: a munkáltatók több mint fele előnyösnek tartja ezt a foglalkoztatási formát (53 százalék), és a munkavállalók majdnem kilencven százaléka szívesen dolgozna távmunkában (88 százalék), derült ki a Profession.hu 1193 munkavállaló megkérdezésével készített felméréséből. Ennek ellenére csak minden huszadik válaszadó dolgozik rendszeresen irodán kívül.

Míg a megkérdezettek nagy része szeretné, hogy otthonról dolgozhasson, 46 százalékuknál saját véleményük szerint sincs rá lehetőség. Majdnem minden ötödik válaszadó esetében a felettesek nem támogatják a távmunkát. A távmunka legfőbb előnyének a közlekedési idő és költségek (68 százalék) csökkenését, valamint a munka és a magánéleti teendők könnyebb összehangolását (57 százalék) tartják a munkavállalók. A hátrányok között munka és magánélet összemosódását (37 százalék) és a szakmai kapcsolatok gyengülését (34 százalék) említették legtöbben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bizonyítványt kapott az LG G5 és a V10

ked máj 17 , 2016
Az LG G5 és a V10 okostelefonok megkapták az USA Nemzeti Információbiztonsági Partnerségének (National Information Assurance Partnership — NIAP) tanúsítványát, ami azt bizonyítja, hogy ezek a készülékek vállalati környezetben is megfelelnek a nemzetközi biztonsági előírásoknak. A NIAP a világszerte elismert CCEVS sémát alkalmazza annak eldöntésére, hogy az adott készülék megfelel-e […]
taps