Tavaszi választás: csak az informatikára 1,8 milliárdot költenek

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) a héten megkezdi a területi választási szervek felkészítését a tavaszi országgyűlési választásokra – jelentette be az iroda elnöke.

Pálffy Ilona elmondta, a tavaszi választásokra 8,1 milliárd forintot biztosít a költségvetés, hatszázmillióval többet, mint a 2014-esre. A több forrást a regisztráltak számának növekedésével, a biztonsági beszerzésekkel, valamint a helyi választási szervek munkatársainak nyújtott, a szavazással összefüggő feladatok ellátásáért adott bér emelésével indokolta. Jelezte: a szavazatszámláló bizottsági tagok eddigi mintegy tízezer forintos napi juttatásának mértékét ötven százalékkal tervezik emelni. Az összköltségvetésben a helyi és területi szerveknél 3,4 milliárd forint kiadást, központi szinten pedig 4,7 milliárd forint költséget tervezett az NVI. Az utóbbiak főként nyomdai és postai, továbbá informatika és biztonsági kiadások. Az NVI az összköltségvetésben 2,8 milliárd forint személyi juttatást, 3,5 milliárd forint dologi kiadást és 1,8 milliárd forint informatikai kiadást tervezett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tállai: innovácios díjat kapott az adóhivatal e-szja fejlesztése

sze szept 20 , 2017
Az adóhivatalé az idei legjobb információs és kommunikációs fejlesztés az informatikai piac csúcscégei és szakemberei szerint az év legjobb projektje a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű programja, az e-szja – állítja Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára. A tájékoztatás szerint a Gyurós Tibor […]
Tállai András