Tavaly nőtt az ipari eszközök aukciós piaca

aukcio-onlineHatározottan nőtt egyetlen év alatt az ipari eszközök online árverésének piaca. Az elmúlt évben a teljes értékesített volumen százmillió forinttal növekedett 2013-hoz képest, a regisztrált vásárlók száma egy év alatt megduplázódott – áll az Intergavel Aukciószervező Kft. közleményében. Új tendencia, hogy a kis- és középvállalkozások is egyre inkább jelentkeznek eladóként is, nemcsak vásárlóként. Az Intergavel éves gazdasági beszámolójából az is kiderül, hogy a lebonyolított aukciók száma húszról harmincra emelkedett. Az állandó megbízók száma 2013-ban öt volt, ehhez társult néhány egyedi megbízás. A tavaly már húsz olyan cég volt, amely nagy tételt értékesített online ipari aukción – ismertette Kocsis Csaba, az aukciószervező ügyvezetője. A regisztrált vásárlók száma 1500-ról 3000 fölé nőtt egy év alatt. A teljes értékesített volumen a 2013-as kétszázról tavaly háromszázmillió fölé emelkedett. A legmagasabb áron elkelt tétel egy fémmegmunkálásban használt termikus robbantásos sorjázó berendezés volt, amely 18 ezer eurós (5,3 millió forintos) áron talált gazdára – ismertette az ügyvezető.

Kocsis szeint egyre többen vannak, akik vásárlóként kerülnek kapcsolatba az online ipari aukciókkal, majd később eladóként is jelentkeznek. Az áruk áramlása így nem egyirányú a multiktól a kkv-szektor felé, ma már ennél összetettebben működik. A legkeresettebb termékkategóriák a targoncák, szerszámgépek, logisztikai eszközök.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Liliput: kereskedelmi célú nyomtatás kis helyen

ked márc 31 , 2015
Új tintasugaras nyomtató sorozattal lépett piacra a Canon. Az Océ ColorStream 3000 Z család egy nagy sebességű, kereskedelmi célú tintasugaras nyomtatórendszer, amelyet úgy terveztek, hogy ott is képes legyen kategóriagyőztes termelékenységre, ahol csak kisebb terület áll rendelkezésre, illetve ahol leporellópapírokat kell használni.  A termékcsaládba négy, 48-tól 127 méter/perces sebességre (percenként […]
printer

És még ez is...