Tavaly 1296 tonna e-hulladék került a feldolgozókhoz a MediaMarkton keresztül

elektronikus hulladékTavaly 1296 tonna e-hulladék került a magyar háztartásoktól a feldolgozókhoz a MediaMarkt üzlethálózatán keresztül – közölte a MediaMarkt.

Kiemelték, a leadott berendezések anyagösszetételének 76 százaléka nyersanyagként hasznosult újra, a káros összetevőket eltávolították és ártalmatlanították. Részletezték, hogy az 1296 tonna össztömegű berendezés hetven százalékát hűtőgépek és háztartási nagygépek tették ki, 14 százalékát kisgépek, 17 százalékát képmegjelenítő berendezések alkották. A MediaMarkt által 2021-ben begyűjtött elektronikai berendezésekből 55 százalékban sikerült olyan fémeket – vasat, rezet és alumíniumot – kinyerni, amelyeket kohászati feldolgozás után nyersanyagként hasznosítottak újra a termelésben. A berendezésekben található nyomtatott áramköri lapok és műanyagok hasznosítási aránya az átvett mennyiség további 21 százalékát teszi ki. A maradék 24 százalék újrahasznosításra nem alkalmas hulladékrész volt, többnyire üveg és műanyag.

Dancsó Dorka, a MediaMarkt üzleti folyamatmenedzsmentért felelős vezetője a közleményben ismertette, tavaly továbbfejlesztették és központosították hulladékgazdálkodási folyamataikat, a változtatások kiterjednek a csomagolási, elektronikai, illetve a veszélyes hulladékok kezelésére, szelektív gyűjtésére. Tihanyi Ervin, az Inter-Metal Recycling Kft. elektronikai hulladék üzletágának vezetője a közleményben rámutatott arra, hogy ha az emberek a megfelelő kereskedőknél adják le az elektronikus hulladékot, biztosak lehetnek abban, hogy annak jelentős részét újra feldolgozzák, a veszélyes összetevőket pedig eltávolítják és megfelelő módon ártalmatlanítják.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bazi nagy notebook-beszerzést nyert a Delta Systems

vas máj 1 , 2022
Több mint 2,4 milliárd forintot nyert notebook-beszerzésre a Delta Systems Kft. a Klebelsberg Központ által kiírt pályázaton – közölte a Delta Technologies Nyrt. A társaság leányvállalata tanári notebookok beszerzésére 107 234 010, a tanulói notebookok beszerzésére 2 312 385 075 forintot nyert. A közbeszerzési eljárásban a Delta Systems konzorciumvezető által […]
Lenovo laptop

Friss, ropogós