Tavaly 12 százalékkal nőt az internetelőfizetők száma

internetTavaly folytatódott az internetpiac dinamikus bővülése: az előfizetések száma meghaladta az 7,2 milliót 2014. negyedik negyedévének végén, ami 12 százalékkal több az egy évvel korábbinál — derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) távközlés, internet című friss kiadványából. A piac egyre inkább koncentrálódik: az előfizetések több mint 93 százalékát hét szolgáltató jegyzi. A vizsgált időszakban az internet-előfizetések nyolcvan százaléka volt egyéni és húsz százaléka üzleti, ami öt százalékpontos eltolódás az egyéni előfizetések irányába az előző évihez képest – írja a KSH.

Az összes internet-előfizetés 65 százaléka a mobilinternet-előfizetés volt, aminek részaránya egy év alatt 2,4 százalékponttal nőtt. Az internetszolgáltatásból származó nettó árbevétel meghaladta a 43 milliárd forintot 2014. utolsó negyedévében, ami folyó áron 2,8 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál. Az árbevétel változása nem tükrözi az előfizetések számának ennél dinamikusabb bővülését, az akciók és a díjak mérséklése miatt — áll a jelentésben. Az internet-szolgáltatásokból származó árbevétel 38 százaléka származott mobilinternetes előfizetésekből, ami 13 százalékkal volt több, mint egy évvel korábban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Természettudományos laboratóriumokat adtak át Keszthelyen

sze márc 18 , 2015
A térség általános iskolás tanulóinak oktatását is szolgáló fizika- és biológialabort avattak a keszthelyi Vajda János Gimnáziumban, több mint 310 millió forintos beruházás eredményeként — tájékoztatta az intézmény az MTI-t. A beruházás révén kéttermes labort alakítottak ki és rendeztek be teljes felszereltséggel a gimnázium Deák Ferenc utcai épületében. Az építészeti […]
osztály

Friss, ropogós