Tartsd szemmel az adataidat: így lesz biztonságban a telefonod III.

sentinelMivel a telefonunk egyre inkább az életünk központi egységévé válik, egyre bizalmasabb adatokat, fájlokat tárolunk rajta. Ezért fontos, hogy a biztonsági intézkedések lépést tartsanak a fejlődéssel. Íme, egy újabb tipp, hogyan előzheted meg, hogy feltörjék a telefonodat.

Minden embernek vannak egyedi biológiai jegyei: az ujjlenyomata, a hangja vagy épp a szemén az írisz. Utóbbi mintázata rendkívül bonyolult, már a korai gyermekkorban eléri végleges változatát, és az ember egész életében változatlan marad, éppen ezért lehetetlen lemásolni, ellopni. Az egyes csúcstechnológiás telefonok ma már képesek ezt az egyediséget kihasználva védeni a telefonon tárolt adatokat. Hazánkban is elérhető már ilyen készülék: például a Samsung Galaxy Note7 is ezzel a technológiával védi használója adatait. A készülék előlapján egy speciális képszűrővel felszerelt írisz kamera kapott helyet, amely pillanatok alatt letapogatja az szemet, és csakis a telefon tulajdonosának engedélyezi a hozzáférést, így az adatok akkor is biztonságban lesznek, ha a telefon esetleg elveszik vagy ellopják azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Húsz százalékkal nőtt a Media Markt forgalma tavaly

pén aug 26 , 2016
ShareTweetPinShareNettó 72 milliárd forint forgalma volt 2015-ben a Media Markt Magyarország Kft. 22 üzletének, ami csaknem húsz százalékos növekedés 2014-hez képest — mondta Balogh Péter, a Media Markt Győr Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek. Balogh elmondta, hogy a webáruház forgalma tavaly megduplázódott, miközben a magyar online kereskedelmi forgalom csak mintegy […]
Media Markt

És még ez is...