Társadalmi problémákon enyhítene az SAP

menekult-gyerekekKözösségi vállalkozásoknak szóló képzési programot, pályázatot indít az SAP. A szoftvercég olyan közösségi startupok, egyesületek, magánszemélyek jelentkezését várja, amelyek egyedi ötlettel, új koncepcióval enyhítenének az olyan társadalmi problémákon, mint például a menekültek ügye. A legjobb ötleteket benyújtók egy négynapos, aktív tréningen vesznek részt, ahol finomítani, véglegesíteni tudják koncepciójukat egy különleges módszertan, az úgynevezett design thinking alapján, és üzleti modellt faraghatnak elképzelésükből. A legígéretesebb projektek gazdáit Németországba is kiviszi az SAP, ott kéthetes program várja őket. A berlini Social Impact Lab-nél többek közt újabb üzleti képzéseken vehetnek részt, és coach fog velük foglalkozni.

A pályázatok értékelésénél többek közt vizsgálni fogják, hogy az ötlet megvalósítása miként enyhítheti az adott társadalmi problémát – legyen az akár nemzetközi mértékű, vagy kisebb csoportra, térségre jellemző-, mennyire innovatív, és önfenntartó a megoldás, illetve a térítésmentes külföldi képzéseken való részvételhez elengedhetetlen az emelt szintű angol nyelvtudás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Intelligens közlekedési megoldásokat fejleszt a Xerox

csü aug 13 , 2015
A Xerox a közelmúltban több tovább fejlesztett újítást is bemutatott, amelyek a jövőben jelentős változásokat hozhatnak a városi forgalom szervezésében. Ezek közé tartozik például a CloudParc, amely egy okos parkolási megoldás. Ez a telefonon, vagy tableten futó program kommunikál az utcai térfigyelő kamerákkal és a közlekedési lámpákra szerelt apró komputerekkel, […]
okosváros