Tarol a Samsung az 5G-s okostelefonok idei piacán

Az ötféle 5G-s készüléket kínáló Samsung az idei harmadik negyedévben a világpiac közel háromnegyedét szerezte meg, mögötte második helyen áll az LG és a Vivo.

A lényegében háromnegyed éve létező 5G-s okostelefon szegmens legutóbbi negyedévében a gyártók összesen 4,3 millió darabot szállítottak a készülékekből az 5G-ben már érdekelt piacokra. Ebből 3,2 milliót a Samsung mondhatott magáénak , az egy negyedévvel korábbi 1,5 millió után, amikor a részesedése 83 százalékos volt – digitrendi.hu. Elemzők szerint a Samsung jól ki tudta használni az otthoni piac lehetőségeit, az elsőként és nagy sebességgel épülő dél-koreai 5G hálózatok által generált keresletet. Gyorsan reagált a választék iránti igényre is, ennek alapján az 5G-s készülékpiac szereplői közül a legnagyobb portfolióval rendelkezik. A harmadik negyedévben a legnagyobb mennyiségben értékesített modellje a Galaxy Note 10 Plus 5G volt, amelyből a szállításai elérték az 1,6 millió darabot. Az újgenerációs okostelefonok gyártásával foglalkozó többi márka közül az LG és a Vivo egyaránt 400-400 ezer készüléket szállított a harmadik negyedévben, amelyben még 100-100 ezres mennyiséggel megmutatta magát a Huawei, az Oppo és a Xiaomi is. Elemzők szerint a lista végén szereplő kínai gyártók jövőre jóval nagyobb szerep juthatnak, miután a nagy népességszámú távol-keleti országban 2020-ban indul el az 5G-szolgáltatás. A elemzők várakozásai szerint az év végére a szállítások idei összmennyisége eléri a 13,5 millió darabot és még erőteljesebb nekirugaszkodással 2020-ban már meghaladhatja a negyedmilliárdot is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hallássérülteket tanít kódolni a Microsoft

pén dec 27 , 2019
A digitális képességek, azon belül is a programozás a legpiacképesebb tudás, amely a hátránnyal élők előtt is új távlatokat nyit. A Microsoft és a Logiscool Digitális Tudásért Alapítvány kezdeményezése hallássérültek előtt tárja föl a digitális jövőt. A hallássérültek átlagon felüli koncentrációs képessége kifejezetten előnyös a tartós odafigyelést, elmélyültséget igénylő szakterületeken […]

És még ez is...