Tanulmányozzuk a kivonatokat: így biztonságos az online vásárlás

bankszamla-kivonatA NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet szakemberei karácsony közeledtével ellenállhatatlan vágyat éreztek arra, hogy tapasztalataikat megosszák minden webes vásárlóval.

7. Helyezzük a biztonságot a kényelem elé!
Soha ne mentsük el a bankkártya-információinkat sem a weboldalakon, sem a böngészőkben! Ha nincsenek eltárolva, nem is lehet őket ellopni. Fárasztónak tűnhet minden alkalommal külön begépelni az adatokat, de a kényelem nem éri meg a vele járó kockázatot.
8. Nézzük át a kivonatokat!
Januárban és februárban fordítsunk nagyobb figyelmet a bankszámlakivonatokra! Csalásra utalhat bármilyen tétel, amely egyáltalán nem ismerős, még akkor is, ha az összeg nem túl nagy. Ha ismeretlen helyről lát terhelést, azonnal jelezze a bankjának!
9. Ne hagyjuk lezáratlanul a telefonunkat!
Minden okostelefon-használónak ajánlott, hogy állítson be valamilyen biztonsági kódot vagy ujjlenyomat-olvasási kérést a képernyő feloldásához a telefonján. Ez nem csak azoknak jön jól, akik vásárlásokat is bonyolítanak a telefonjukról, a rosszindulatú személyek ugyanis egyéb adatokkal is visszaélhetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az IDC szerint a Xerox a vezető menedzselt munkafolyamat szolgáltató

hét dec 14 , 2015
Az IDC a legfrissebb MarketScape felmérésében a Xerox-ot vezető menedzselt munkafolyamat szolgáltatóként nevezte meg, amely a piacon egyedüliként kizárólag erre a területre összpontosító, önálló üzletágán keresztül szolgálja ki az ügyfeleit. Az IDC azt vizsgálta a felmérésében, hogy a Menedzselt Munkafolyamat Szolgáltatási piacon a cégek milyen automatizálási és optimalizálási megoldásokkal segítik […]
Xerox