Tanárok és diákok együtt próbálják kitalálni milyen lesz tíz év múlva az iskola

iskolai osztály - naplóVajon milyen lesz tíz év múlva a jövő iskolájában az oktatás? Az Invitel az idén első alkalommal hirdette meg az InnoSchool kategóriát, amelynek eddig beérkezett pályamunkái ötletes válaszokat kínálnak a kérdésre. A diákok és tanárok közösen pályáznak a díjra, s jellemzően két-három diák bevonásával készülnek a pályamunkák, de van olyan projekt, ami összesen 33 lelkes tanuló közreműködésével jött létre. Az interaktív tanulási lehetőségek és a tananyag izgalmasabbá tételének vágya szinte minden beérkezett pályázatban helyet kap, ezeken túl az InnoSchool Díj keretében az ingyenes wifi elérést feladatok megosztására, önálló munkavégzésre használnák az oktatók.

A nevezett iskolák több mint harmada pedig a szélessávú internetet a közösségi élmény növelésére és a szocializálódás fokozására is felhasználnák, például Skype beszélgetések folytatására külföldi intézmények diákjaival. Az InnoSchool tág keretet enged a képzeletnek, hiszen teljes mértékben a nevező iskolákra bízza, milyen formátumú projektekkel akarnak pályázni. Az eddig beérkezett ötletes megoldások kétharmada videó, kisfilm formájában mutatja be az innováció lehetőségeit, de akadnak szöveges dokumentummal, prezentációval, sőt, infografikával nevezők is az iskolák között — olvasható az Invitel közleményében.

Még nem késő jelentkezni
Több pályázó – elsősorban civil szervezet és iskola – kérésének eleget téve az InnoMax Díj összes kategóriában meghosszabbított határidővel várja az innovatív pályázók jelentkezését, március 30. helyett április 26-ig! A jelentkezéssel kapcsolatos információk és részletek elérhetők a vállalat InnoMax-ról szóló weboldalán.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Norvégia: halál az FM-rádiózásra

sze ápr 22 , 2015
ShareTweetPinShareNorvégia lesz a világ első országa, amely beszünteti 2017-re az analóg sugárzású FM-rádiózást. Az ötmilliós lélekszámú észak-európai országban jelenleg már csak öt rádióállomás működik FM-technológiával, viszont a digitális audio műsorszórás (DAB) rendszerében négyszer ennyi rádióállomást lehet hallgatni. Thorhild Widwey kulturális miniszter szerint a fél ország már digitálisan hallgat rádiót. „A […]
ZX-81

És még ez is...