Támogatja a Huaweit a kínai kormány a Washington elleni perben

Kínai Országos Népi GyűlésA kínai kormány támogatja a Huawei Technologiest az Egyesült Államok szövetségi kormánya ellen indított perben – jelentette ki a kínai parlament, az Országos Népi Gyűlés idei éves ülésszakának alkalmából tartott évértékelő sajtóértekezletén Vang Ji külügyminiszter, államtanácsos. A Huawei a napokban jelentette be, hogy pert indít az Egyesült Államok szövetségi kormánya ellen, mert alkotmányellenesen korlátozza üzleti tevékenységét. Donald Trump tavaly augusztusban iktatta törvénybe a kormányzati szerveknek és ügynökségeknek a Huawei berendezéseit használó szervezetekkel való együttműködést tiltó rendelkezést.

Az államtanács tagja a tájékoztatón leszögezte: „a kínai vállalatok nem lesznek bárányok és nem fognak hallgatni”. Hangsúlyozta, hogy „szándékos politikai nyomásgyakorlásnak” tekintik az utóbbi időkben egyes személyek és egyes vállalatok ellen életbe léptetett intézkedéseket, és a kínai kormány „minden tőle telhetőt meg fog tenni” az érintettek érdekeinek a védelmében. „Nem pusztán egyes vállalatok érdekei mellett állunk ki ugyanis, hanem országunk és népünk fejlődéshez fűződő jogos érdekei mellett” – fogalmazott.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

IPOSZ: terítéken a digitalizáció, a robotizáció és a mesterséges intelligencia

hét márc 11 , 2019
Február 28-án tartotta meg országos értekezletét az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ). Németh László a szövetségelnöke elmondta, a mikro- és kisvállalkozások továbbra is nehéz helyzetben vannak, hiszen egyaránt meg kell küzdeniük a szakmai utánpótlás kérdésével, illetve a digitalizáció és a mesterséges intelligencia által előidézett kihívásokkal. A fiatal szakmunkások számára elengedhetetlen lenne, hogy […]
konferencia

És még ez is...