Támadó férgek jönnek: a Fortinet szerint ronda év jön

malware-virusAhogy közeledik a 2016, a Fortinet a nagyteljesítményű kiberbiztonsági megoldások terén piacvezető vállalat -, és annak a fenyegetéseket kutató részlege, a FortiGuard Labs közzétette éves előrejelzéseit a 2016-os várható malware és hálózatbiztonsági fenyegetésekről, trendekről.

2. IoT eszközök támadására kifejlesztett férgek és vírusok
Bár a férgek és vírusok által okozott károk már így is sokba kerültek a cégeknek, most, hogy milliónyi eszközön tudnak terjeszkedni – ideértve a viselhető technológiától kezdve az orvosi műszerekig mindent – a lehetséges károk minden eddigi várakozást felülmúlnak. Mások mellett a FortiGuard kutatói már bizonyították, hogy egy rövid kóddal meg lehet támadni és fertőzni olyan eszközöket, amelyek nem rendelkeznek grafikus felhasználói felülettel. Az olyan férgek és vírusok, amik eszközről eszközre terjednek, 2016-ban is határozottan veszélyt jelentenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Máshogy támadják a vállalatokat, mint a magánszemélyeket

ked dec 22 , 2015
A cégek ellen 2015-ben elkövetett kibertámadások különböztek a felhasználók ellen bevetett módszerektől, olvasható a Kaspersky Lab az elmúlt 12 hónap vállalati veszélyeiről szóló tanulmányában. Jellemző volt a legális szoftverek nagyobb mértékű kihasználása, illetve a rosszindulatú programok legális digitális aláírással való ellátása a kártékony fájlok hosszabb ideig tartó elrejtése érdekében. A […]
vírus

És még ez is...