Támadássorozat az Egyesült Államok gázvezetékei ellen

hacker insideHivatalosan is elismerték az Egyesült Államok hatóságai, hogy több mint egy hónapja tart, az ország gázvezetékei elleni támadássorozat.

Sajtójelentések szerint a támadássorozat fokozta a kulcs infrastruktúrák iránti aggodalmat. A támadásokban úgynevezett spear-phishing módszert alkalmaztak, amelyet konkrét személyek ellen indítottak a vezetékeket felügyelő nem állami tulajdonú cégeknél, hogy megszerezzék az alkalmazottak jelszavait, illetve egyéb biztonsággal összefüggő információkat.

A kritikus üzleti-kereskedelmi és nyilvános infrastruktúrák elleni támadásokban sajnos nincs semmi újdonság. Azonban ezek a hozzáférési kísérletek rávilágítanak arra az igényre, hogy a kritikus nemzeti infrastruktúrához biztonságos technológiákat és eljárásokat használva lehessen csak hozzáférni, ezzel megelőzve a nem kívánatos incidenseket – nyilatkozták számítógépes biztonsági szakértők a gázvezetékek elleni támadásokról.

A helyzet komolyságát jelzi, hogy a Pentagon nagyon komolyan veszi az internetes fenyegetéseket. Rangidős katonai vezetők véleménye szerint ugyanis a Pentagonnak a két évvel korábban alapított cyber hadviselési egységét teljes jogú katonai parancsoksággá kellene alakítania, ezzel is jelezve a potenciális ellenfeleknek, az Egyesült Államok komolyan veszi, hogy megvédje a képességét a cybertérben való működésre – írja a cert.hu.

Észak-Koreai támadás a déli GPS felhasználók ellen
Észak-Korea egy nagyméretű, koordinált cyber támadást hajtott végre a két ország között húzódó határsávnál, amelynek keretében a déli országban, a határ közelében használhatatlanná váltak a GPS navigációs eszközök a repülőgépeken, hajókon és a gépjárművek fedélzeti számítógépeiben és GPS eszközeiben. A támadás körülbelül egy hétig tartott április végén és május elején.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

"Kemény" büntettés a román RDS-RCS kábelszolgáltatónak

pén máj 11 , 2012
  A romániai Országos Audiovizuális Tanács (CNA) tízezer lej (~670 ezer forint) értékű bírságot rótt ki az RDS-RCS kábelszolgáltatóra a magyarországi RTL Klub műsorainak az illetéktelen továbbjátszása miatt. A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a Magyar RTL Televízió Zrt. március huszadikán folyamodott a román médiahatósághoz, jelezvén, hogy az RCS-RDS kábelszolgáltató érvényes […]
ZX-81

És még ez is...