Tabletgate: nem kell félteni a kisiskolásokat

gyerek-internetSok magyar szülő lepi meg okoskészülékkel gyermekeit: saját okostelefonnal és tablettel is a kicsik egyötöde rendelkezik, előbbit minden második esetben 8 és 12 éves koruk között, utóbbit pedig még ennél is korábban, hét éves korukig kapják meg. A JátékNet.hu Webáruház friss, online kutatásából az is kiderült, hogy a megkérdezett családok közel tíz százalékánál a gyermekek 12 éves korukra már mindkét kütyüt birtokolják. Az elektronikai eszközöktől való függőség is leginkább a 8-12 éves korosztályt érinti, mintegy kétharmaduk rendszeresen játszik laptopon, tableten, asztali számítógépen és okostelefonon, egyharmaduk pedig játékkonzolokon is.

Nem kell azonban félteni a kisiskolásokat sem, az öt-hét évesek hatvan százaléka kapcsolódik ki mobiltelefon segítségével, de közel ötven százalékuk használja a laptopot és a tabletet is erre a célra.A legtöbben napi szinten játszanak a kütyükkel: a nyolc évesnél idősebbek hatvan százaléka napi fél-két órát, míg az ennél fiatalabbak nyolcvan százaléka legfeljebb egy órát tölt ilyen jellegű kikapcsolódással. „Láthatóan egyre fiatalabbakat szippant be a kütyüvilág, megnyugtató eredmény azonban, hogy a három éven aluli gyermekek zöme egyáltalán nem vagy csak néhány percet játszik hasonló készülékekkel – árnyalta a képet Bognár Ákos, a JátékNet.hu Webáruház ügyvezető igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tesco Timi egyre népszerűbb

csü dec 11 , 2014
A Tesco saját fejlesztésű „Én kicsit Tescóm” játékalkalmazását már 150 ezer felhasználó (128 ezer Android és 22 ezer iOS) töltötte le, a játékban 13 millió munkafolyamat indult el a megjelenése óta. Az applikáció segítségével, játékos módon bárki kipróbálhatja, hogy milyen egy áruházat üzemeltetni, az árukészlet megrendelésétől kezdve, a polcok elhelyezésén […]