Táblagéppiac: csökkenő eladásokkal is élen az Apple

androidAz IDC adatai szerint az eladott készülékek számának és piaci részesedésének csökkenése ellenére is az Apple biztos előnnyel piacvezető a táblagépek világpiacán. A második negyedévben 10,9 millió táblagépet értékesített, 17,9 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban, piaci részesedésük pedig 24,5 százalékra csökkent 27,7 százalékról. A rangsorban második Samsung 7,6 millió táblagépet értékesített a második negyedévben, 12,0 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 8,6 milliónál, piaci részesedése pedig egy százalékponttal 17,0 százalékra csökkent. A harmadik legnagyobb piaci szereplő a Lenovo 2,5 millió táblagépet értékesített, 6,8 százalékkal többet a 2014 második negyedévi 2,4 milliónál. Piaci részesedése a tavalyi 4,9 százalékról 5,7 százalékra emelkedett.

A negyedik-ötödik helyen az eladások kerekített számában holtverseny alakult ki a Huawei és az LG Electronics között: mindkét vállalat 1,6 millió készüléket értékesített az idei második negyedévben. A Huawei esetében ez 103,6 százalékos, az LG esetében pedig 246,4 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 0,8 milliós, illetve 0,5 milliós eladások után. A Huawei idei piaci részesedése 3,7 százalék lett a tavalyi 1,7 százalék után, az LG részesedése pedig 3,6 százalék 1,0 százalék után. Az összes többi gyártó együttesen 20,4 millió táblagépet értékesített az idei második negyedévben, 9,3 százalékkal kevesebbet, mint 2014 második negyedévében, ami 22,4 millió volt. Együttes piaci részesedésük 45,6 százalékra csökkent 46,7 százalékról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Japánok segítenek az NNG-nek

hét aug 3 , 2015
Egy japán tech-céggel, az iNAGO-val együtt dolgozva, élőszóval vezérelhető, intelligens hangfelismerő funkcióval teszi felhasználóbarátabbá termékeit az NNG, az iGO Navigáció fejlesztője. A tervek szerint a jövőben élőbeszéd-felismerő hangvezérlési funkciót is kínál majd az NNG az autógyáraknak, amellyel a sofőrök az okostelefonokon tapasztalható könnyed és természetes szóbeli utasításokkal használhatják a navigációs […]