Táblagépeket adományozott az Invitech az ungvári egyetem magyar intézetének

Számítástechnikai eszközöket – 15 táblagépet – adott át térítésmentesen az Ungvári Nemzeti Egyetem (UNE) Ukrán-Magyar Oktatási és Tudományos Intézetének a magyarországi Invitech Megoldások Zrt. a kárpátaljai megyeszékhelyen.

Az informatikai eszközöket a magyarországi cég nevében Vida László, az ungvári magyar főkonzulátus konzulja nyújtotta át az UNE Ukrán-Magyar Oktatási és Tudományos Intézete (korábbi nevén Magyar Tannyelvű Humán és Természettudományi Kar) tudományos tanácsának ülésén. A konzul hangsúlyozta, a táblagépek jól kiegészítik azokat a fejlesztéseket, amelyek az utóbbi egy évben történtek a magyar állam támogatásával. Hozzátette: jó látni, hogy magyarországi cégek a társadalmi felelősségvállalás és a külhoni magyarság iránt érzett szolidaritás jegyében készek támogatni a határon túli magyar nyelvű felsőoktatás ügyét, adott esetben az UNE magyar intézetének magas színvonalú munkáját. Spenik Sándor igazgató az intézet oktatói és hallgatói nevében köszönetet mondott az adományozó cégnek. Mint hangoztatta, a magyar vállalat nem először támogatja a kárpátaljai magyar oktatást, a múlt évben tíz netbookot és tartozékait juttatott a szórványban működő szolyvai magyar tannyelvű elemi iskolának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csaknem 300 településen fejleszt hálózatot az MVM Net

pén máj 26 , 2017
A Szupergyors internet programban mintegy nyolcmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással 13 járás csaknem háromszáz településén végez hálózatfejlesztést az MVM Net Zrt. – közölte a társaság. A tájékoztatás szerint így a kevésbé fejlett régiókban is elérhető lesz az újgenerációs, szélessávú hálózat, lehetővé téve a digitális szolgáltatások terjedését az állampolgárok és […]
internet

Friss, ropogós